Gardas beļģu vafeles
Palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē.
Kukurūzas miltu vafeles ar olu un gaileņu mērci
Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai
Sastāvdaļas (4 porcijām)
150 g kukurūzas miltu
125 g kviešu miltu
1/2 tējkarote sodas
2 tējkarote baltvīna etiķa
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
1 ola
250 g paniņu
40 g izkausēta sviesta
1 tējkarote ķiploku pulvera
1 ēdamkarote kaltētu diļļu
Mērcei:
300 g gaileņu
2 ēdamkarote rapšu eļļas
2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 neliels, smalki sagriezts sīpols
sāls, melnie pipari
4 ēdamkarote krēmsiera
Kapātās dilles pasniegšanai
4 olas pasniegšanai
Pagatavošana
Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.
Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi.
Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.
Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min.
Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet.
Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).
Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.
Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena).
Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem).
Sacepiet olas.
Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm.
Baudiet karstu!
Auzu vafeles ar ogām
Gatavošanas laiks 20 min +20 min mīklas nogatavināšanai
Sastāvdaļas (4 porcijām)
150 g kviešu miltu
90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu
2 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote malta kanēļa
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote brūnā cukura
250 ml piena
2 olas
3 ēdamkarote rapšu eļļas
Mērcei:
300 g grieķu jogurta
2 ēdamkarote medus
100 g maskarpones siera
ogas rotāšanai
Pagatavošana
Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.
Gatavojiet mērci - saputojiet jogurtu ar maskarpones sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).
Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedziet kopā ar mērci.
Foto: Viktorija Kožemjakina
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”