Vasaras ēdiens – salāti
Domājams, neviens pārāk
neapstrīdēs apgalvojumu, ka svaigi un kraukšķīgi dārzeņu
salāti ir īsti piemērots ēdiens vasaras dienām. Ja ne kā
citādi, tad pie grilētas gaļas vai ierastā šašliciņa. Taču ne
vienmēr prasās tāds smagsvara ēdiens kā gaļa, tad labs
risinājums ir ”pašpietiekami” salāti, piemēram, ar kūpinātu
foreli. Īpaši ja diena gadījusies siltāka (ja runa ir par
Latviju, “gadījusies” var būt atslēgas vārds).
Salātus ikdienā bieži vien sanāk gatavot ar attieksmi – kādi dārzeņi mājās ir, tādus sametam kopā, un piedeva ēdienam gatava. Ikdienas darbu steigā tas ir arī gluži saprotami. Bet atliek salātiem piešķirt nelielu akcentu, un tie kļūst nevis par piedevu, bet par atsevišķu īpaši baudāmu ēdienu. “Odziņa” var būt gan kāda eksotiskāka sastāvdaļa, gan salātu mērce, ko, pagatavojot citādi, nekā ierasts, ēdiena garša pilnīgi mainās.
Gatavojot salātus, pluss ir arī tas, ka to daudzumu viegli var palielināt un piemērot gaidāmajam viesu skaitam. Sastāvā vairāk zaļumu nenozīmē, ka salāti būs mazāk garšīgi.
Salāti ar mocarellu un marinētiem artišokiem
NEPIECIEŠAMS
pāris sauju dažādu salātu lapiņu (rukola, spināti u.tml.)
viens īsais gurķis
sauja ķirštomātiņu
puse paprikas
puse avokado
puse mocarellas siera bumbas
aptuveni 10 marinētu artišoku gabaliņi
ēdamkarote sakapātu diļļu
MĒRCEI
pāris ēdamkarotes olīveļļas
ēdamkarote balzamiko etiķa
puscitrona sula
tējkarote sinepju
tējkarote Vusteras mērces
tējkarote rīvēta Parmezāna siera
sāls un pipari pēc garšas
Salātu lapiņas, ja tās ir palielas, saplucina uz liela šķīvja, pievieno sagrieztu gurķi, papriku, avokado, uz pusēm pārgrieztus mazos tomātiņus, smalkāk sadalītus artišoku gabaliņus, pa virsu liek plēksnītēs saplēstu mocarellas sieru. Mērces sastāvdaļas sakuļ, līdz masa kļūst viendabīga, un pārlej salātiem.
Salāti ar auksti kūpinātu foreli
NEPIECIEŠAMS
pāris saujas dažādu salātu lapiņu (rukola, spināti u.tml.)
viens īsais gurķis
sauja ķirštomātiņu
puse paprikas
ēdamkarote sakapātu diļļu
ēdamkarote rīvēta Parmezāna siera pārkaisīšanai
divas ēdamkarotes grauzdētu sēkliņu un riekstu maisījuma
puse neliela sīpola
MĒRCEI
pāris ēdamkarotes olīveļļas
puscitrona sula
tējkarote sinepju
tējkarote Vusteras mērces
tējkarote rīvēta Parmezāna siera
sāls un pipari pēc garšas
Salātu lapiņas saplucina uz liela šķīvja, pievieno sagrieztu gurķi, papriku, sīpolu un uz pusēm pārgrieztus mazos tomātiņus, pa virsu liek plēksnītēs saplēstu auksti kūpinātu foreli. Mērces sastāvdaļas sakuļ, līdz masa kļūst viendabīga, un pārlej salātiem.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”