ZZ.lv ARHĪVS

Kā iegūt septiņas jaunas ēdienu garšas?

zz.lv

2020. gada 2. maijs 14:09

172
Kā iegūt septiņas jaunas ēdienu garšas?

Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli. Daudzās mājsaimniecībās pašreiz ēst gatavošana ir daudz aktīvāka, jo laiks pamatā tiek pavadīts mājās. Ikdienā ierasto recepšu klāsts dažās nedēļās mājiniekiem varētu būt nedaudz apnicis, tādēļ vērts papētīt viegli īstenojamas receptes internetā un virtuvē drošāk variēt gan ar produktiem, gan garšvielām. Pat vienas jaunas garšvielas pievienošana ēdienam spēj radīt jaunas garšas nianses.

Virtuvē ienāk kumīns

Ķimenes izceļ cūkgaļas dabīgo garšu, bet kūpināta paprika piešķir grauzdējuma noti. Samaisiet 1 ēdamkaroti ķimeņu ar 1 ēdamkaroti kumīna un šķipsniņu sāls. Lietojiet šo maisījumu gaļas ierīvēšanai pirms grilēšanas vai cepšanas cepeškrāsnī.

Izbaudiet vistas sautējuma garšu buķeti, kuras pamatā ir paprika un kumīns. Lai pastiprinātu garšas, vispirms dažas minūtes apcepiet garšvielas, un tikai tad pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Ja vēlaties vairāk asuma, pievienojiet šķipsniņu čili pārslu!

Čili, soja un ingvers

Saldā un asā kombinācija ir garda, un, cepot eļļā vai krāsnī, piedod vistas gaļai kraukšķīgu, karamelizētu ārpusi. Sajauciet maltos čili piparus vai čili pārslas ar vienādu daudzumu medus un sojas, uzklājiet vistai ar otiņu un cepiet gaļu.

Ingvera saldā un izteiksmīgā garša zivju ēdieniem piešķirs Āzijas virtuves notis. Pievienojiet ingveru un čili pārslas, lai iegūtu jauku garšu kombināciju. Šīs garšas lieliski iederas Āzijas virtuves zupās un sautējumos.

Jo ilgāk cep, jo vairāk ievelkas garšvielas

Liellopa gaļas gabaliņi, čili un kakao ir perfekta kombinācija sautējumā. Jo ilgāk gaļa tiek gatavota, jo labāka ir šī garšvielu kombinācija. Cepiet gaļu un garšvielas ar sīpoliem, ķiplokiem, un pievienojiet sasmalcinātus tomātus. Cepiet gaļu iespējami ilgi, lai ļautu garšām nogatavoties.

Gaļas ēdienos sava loma kanēlim un krustnagliņām

Kanēlis un krustnagliņas ir garšvielas, kuras asociējas ar Ziemassvētkiem, bet kombinācijā ar nobriedinātu liellopa gaļu piešķir Marokas virtuves notis. Garšas kontrastam pasniedziet ar maigu kuskusu un krējuma mērci ar svaigām, sasmalcinātām piparmētrām! 

Gatavojam šodien, ēdam nākamnedēļ!

Malta liellopa gaļa ir pieejama dažādās variācijās un ar dažādu tauku saturu. Maltu liellopa gaļu var pagatavot dažādos veidos. Izmēģiniet, piemēram, lielā pannā pagatavot čili kon karne, un to sasaldēt. Tas būs lielisks risinājums brīdī, kad pārņēmis izsalkums, bet nav laika gatavot.

Sāļo kombinē ar saldo

Salds un sāļš iet roku rokā. Ja vēlaties iegūt saldu, bet niansētu garšu, pievienojiet tamari, terijaki mērci, saldo čili mērci, medu vai agaves sīrupu.

Bagātinām garšu ar soju

Ir pieejamas divas sojas versijas, gaiša - šķidra, kas sniedz sāļumu, un tumša - bieza, kas sniedz sāļumu un garšas nianses. Atrodiet garšas līdzsvaru un piemērotu sāļuma pakāpi, izmantojot šos produktus! Lai pastiprinātu pārējo sastāvdaļu garšu, pievienojiet soju gatavošanas sākumā.

Liellopu gaļas rullīši ar dārzeņiem

Porciju skaits - 4

Pagatavo karstu, krāsainu uzkodu - liellopu gaļas rullīšus ar dārzeņiem!

Sastāvdaļas

2 ēdamkarotes “Santa Maria” Gaļas kopējās garšvielas

800 g liellopu karbonādes

2 ēd.k. sojas mērces

2 sarkanie sīpoli

1 sarkanā paprika

1 dzeltenā paprika

200 g sparģeļu

1 čili pipars

2 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Karbonādes gabalus sagriež plānās šķēlēs un iemarinē uz 30 minūtēm gaļas kopējās garšvielas un sojas maisījumā.

  2. Visus dārzeņus sagriež stienīšos - papriku un sīpolus.

  3. Katrā gaļas šķēlē liek dažādas krāsas dārzeņu stienīšus, sparģeļus un satin, beigās aizspraužot ar kociņu vai sasienot ar pārtikas diegu.

  4. Pannā uzkarsē mazliet eļļas un apcep ķiploka daiviņas un čili piparus, lai eļļai piešķirtu garšu.

  5. Pannā liek cepties gaļas rullīšus un cep aptuveni 2–3 minūtes no katras puses, līdz tie apcepušies zeltaini. Tad cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

  6. Pasniedz karstus kā uzkodu.

Vistas šķiņķīši Vidusjūras garšās

Porciju skaits - 4

Vienkārša recepte marinētu un zeltaini apceptu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku, sīpolu un citronu. Pasniedz karstus kopā ar pitas maizi!

Sastāvdaļas

4 vistas šķiņķīši

2 ēd.k. “Santa Maria” Vidusjūras garšaugu maisījums

2 citroni

2 tomāti

1 sarkanā paprika

150 g fetas siera

1 sarkanais sīpols

sauja saulē kaltētu tomātu

2 ēd.k. olīveļļas

neliela buntīte pētersīļu

Pagatavošana

1.     Vistas šķiņķīšus apber ar Vidusjūras garšaugu maisījumu un iemarinē uz 30 minūtēm.

2.     Dārzeņus sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

3.     Vienam citronam norīvē miziņas uz smalkās rīves.

4.     Pannā uzkarsē eļļu, un liek apcepties vistas šķiņķīšus zeltainus no abām pusēm.

5.     Pannā pievieno sagrieztus sīpolus, 2 citronu šķēlītes un saulē kaltētos tomātus. Pievieno arī sagrieztas paprikas un tomātus. Visu sautē uz lēnas uguns apmēram 35 minūtes.

6.     Beigās pārbirdina fetas sieru un pētersīļiem.

7.     Pasniedz karstus kopā ar pitas maizi. 

Foto: publicitātes