Ēdienu blogere Anna Panna iesaka, ko darīt ar pāri palikušajām Lieldienu olām
Pēc Lieldienu svinībām daudzos ledusskapjos visticamāk atrodami vairāki olu iepakojumi, vai jau novārītas olas “garlaikojas” ledusskapī un tā vien gaida, kad tās liks lietā, lai pagatavotu gardu un sātīgu pusdienu uzkodu. Populārā ēdienu blogere Anna Panna dalās ar divām ļoti vienkāršām, bet garšu kārpiņu lutinošām maizīšu receptēm, ko pagatavot pusdienās darba dienas dunā, vai arī gardu muti notiesāt brīvdienu brokastīs kopā ar ģimeni.
Sātīgais garneļu un olu sendvičs
Šis sendvičs būs iecienīts tiem, kam patīk jūras velšu garša savienojumā ar citronu svaigumu un kraukšķīgām salātlapiņām. Olas un garneles ir lieliska kombinācija, kas būs nevainojama gan sātīgām pusdienām, gan gards savienojums, ko paņemt līdzi garākā pārgājienā gar jūru brīvdienās kopā ar tuvākajiem.
Sastāvdaļas:
4 šķēles “Fazer” Dzīvā saulespuķu maize;
2 vārītas olas;
200g vārītas garnelītes;
1 ēd.kar. majonēzes;
1 ēd.kar. citrona sulas;
2 salātlapas;
Eļļa vai sviests cepšanai;
1/2 tējkarote paprikas vai kūpinātas paprikas pulveris;
Sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Maizītes apgrauzdē uz pannas, izmantojot eļļu vai sviestu. Atdzesē.
Bļodā samaisa kopā garneles, paprikas pulveri, sāli, piparus, majonēzi un citronu sulu.
Olas saspaida ar dakšiņu un iemaisa garneļu maisījumā.
Pēc garšas var pievienot vēl sāli, piparus vai citas garšvielas.
Ja kārojas un garšo, maizītei var pievienot arī lociņus vai smalki sagrieztus šalotes sīpolus.
Uz maizītes liek salātlapas, pa virsu garneļu salātus un pa virsu otru apgrauzdēto šķēli.
Latviskās bekona un marinētu biešu maizītes
Šīs gardās maizītes ies pie sirds visiem bekona mīļotājiem un īsteni latvisku vērtību piekritējiem. Maizītē garšu virpulī savijās divas latvieša garšas kārpiņām ļoti pazīstamas un mīļas garšas – marinētas bietes un smeķīgs cauraudzītis.Tās īpaši labi garšos uz sēklu maizītes, kas papildinātas ar olu un svaigiem redīsu vai citiem pavasarīgiem dīgstiem.
Sastāvdaļas:
4 šķēles “Fazer” Dzīvā sēklu maize
4 šķēles bekona
2 vārītas olas
1 ēd.k. majonēzes
Marinētas bietes (rīvētas vai sagrieztas šķēlēs)
Dīgsti
Pagatavošana:
Bekonu apcep uz pannas līdz tas kļuvis kraukšķīgs. Ja ir vēlme, arī maizītes var apcept, tad tās ilgāk uzglabāsies gardas un kraukšķīgas.
Uz maizītēm uzsmērē majonēzi, liek bekonu, sagrieztu olu, pa virsu marinētas bietes un dīgstus.
Ja maizītes paredzētas līdzņemšanai, tad pa virsu liek otru maizīti.
Foto: publicitātes
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”