ZZ.lv ARHĪVS

Jaunatnes peldēšanas čempionu tituli arī jelgavniekiem (FOTO)

Maija Laizāne

2019. gada 17. oktobris 14:55

0
Jaunatnes peldēšanas čempionu tituli arī jelgavniekiem (FOTO)

Ap 200 sportistu no visiem valsts peldēšanas centriem piedalījās Latvijas jaunatnes meistarsacīkstēs LLU Sporta nama baseinā. Mājinieki – Jelgavas Specializētā peldēšanas skola (JSPS) – sacensībās bija pārstāvēta ar 33 audzēkņiem, un vairāki iekaroja arī vietas uz goda pjedestāla.

Par trīskāršu čempioni kļuva Nikola Elpe, kas uzvarēja 100 metros brīvajā stilā, tāda paša garuma tauriņstila distancē un kopā ar Zani Markovu, Sofiju Vanagu-Stūri un Anastasiju Forteli arī 4x50 metru kombinētajā stafetē. 100 metros brīvajā stilā Nikola ar rezultātu 1:03,52 pārspēja 23 gadus pastāvējušu Jelgavas rekordu 11–12 gadu vecuma meitenēm. Sofija savukārt individuāli uzvarēja 100 metros brasā, pirmoreiz izpildot I sporta klases normatīvu, Anas­tasija izcīnīja sudraba medaļu 100 metros kompleksā, bet brīvajā stilā ierindojās tūlīt aiz pjedestāla, tāpat kā Zane 100 metros uz muguras.

No puišiem divas zelta medaļas nopelnīja Roberts Lejnieks – 100 metros tauriņstilā individuāli un 4x50 metru kombinētajā stafetē kopā ar Kristiānu Brenču, Kārli Vilciņu un Nikolasu Deičmanu. Nikolasam vēl arī sudraba medaļas 100 metros brīvajā stilā un kompleksā, Kristiānam – 100 metros uz muguras, bet Kārlim bronzas godalga 100 metros brasā.

Konkurence sacensībās bija ievērojama – zēniem, piemēram, brīvajā stilā pat vairāk par 80 dalībnieku, meitenēm – 40. Kombinētajās stafetēs, kur mājinieki bija pārstāvēti ar divām komandām, JSPS otrais meiteņu sastāvs – Anna Geraseva, Evelīna Talkuškina, Ruta Šķirus un Viktorija Striško – starp astoņām sāncensēm ieņēma ceturto vietu, bet puiši  – Juris Kalnietis, Krišjānis Rozenbilds, Andrejs Petrovecs un Deniss Okulovs – starp 12 komandām – piekto. 2009. gadā dzimušais J.Kalnietis turklāt stafetes pirmajā posmā 50 metros uz muguras ar rezultātu 35,29 sekundes laboja Jelgavas rekordu 9–10 gadu vecuma grupā zēniem.


Foto: Eva Pričiņa