ZZ.lv ARHĪVS

Atklāti Jelgavas Pilsētas svētki (FOTO)

zz.lv

2019. gada 25. maijs 12:41

17626
Atklāti Jelgavas Pilsētas svētki (FOTO)

Ar garāko svētku gājienu, unikālu lielformāta ziedu tērpu, gaismu un skaņas performanci un plašu koncertprogrammu, piedaloties Latvijā iemīļotiem mūziķiem, atklāta Jelgavas Pilsētas svētku pirmā diena.

Caurvijot pilsētas dzimšanas dienas moto “Mēs esam Jelgava”, jau tradicionāli svētku programma tika atklāta ar garāko gājienu Latvijā. Apmēram piecus kilometrus garajā gājienā, kas ilga teju divas stundas, piedalījās uzņēmēji, izglītības iestādes, mākslinieciskie kolektīvi, sporta klubi un citas organizācijas. Tāpat svētku gājienu papildināja tehnikas parāde.

Pēc gājiena Jelgavas dzimšanas dienas svinības turpinājās ar plašu koncertprogrammu Hercoga Jēkaba laukumā. Pilsētas centru ar tautā iemīļotām melodijām pieskandināja “Baritoni”, “Raxtu Raxti” un “Krauja Band”, par svētku ballīti parūpējās “Bermudu divstūris”.

Tikmēr Jelgavas pils pagalmā bija iespēja vērot unikālu mākslas performanci “Ziedu duets”. Izpildot pasaulē atpazīstamas melodijas, operu un mūziklu duetus, uzstājās Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope un mecosoprāns Baiba Renerte. Tika demonstrēti vairāk nekā piecus metrus augsti un 4,5 metrus plati lielformāta skatuves tērpi ziedu veidolā, papildināti ar gaismas un skaņas efektiem.

 

Foto: Gints Ivuškāns