ZZ.lv ARHĪVS

EP vēlētāju aktivitāte Jelgavas pusē nedaudz zemāka nekā vidēji valstī (FOTO)

EP vēlētāju aktivitāte Jelgavas pusē nedaudz zemāka nekā vidēji valstī (FOTO)

Mierīgā gaisotnē Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novadā rit Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Aptaujātie vēlēšanu komisijas dalībnieki atzīmē, ka vēlētāju aktivitāte pirmajā stundā bija zemāka nekā Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās, taču apmēram tāda pati kā iepriekšējās Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 

Pieskaitot iepriekšējā balsošanā saņemtās balsis, sestdien līdz pulksten 8 Jelgavas pilsētā 15 iecirkņos bija nobalsojuši 4017 jeb 10,23 procenti balsstiesīgo, Jelgavas novadā 16 iecirkņos – 1272 jeb 7,65 procenti balsstiesīgo, bet Ozolnieku novadā četros iecirkņos – 718 jeb 10,32 procenti balsstiesīgo. Tas gan ir zemāks rādītājs nekā valstī kopumā, kur šie skaitļi ir 164 788 jeb 11,67 procenti.

Jelgavas Vēlēšanu komisijas darbiniece Silvija Kaufelde uzteic jelgavnieku aktivitāti iepriekšējā balsošanā. Viņa atzīmē, ka daudziem bijis ļoti pieņemams jauninājums, ka iepriekšējā balsošanā iespējams nodot balsi ne savā iecirknī. Kaut arī tehniskās problēmas šo iespēju ceturtdien un piektdien līdz pusdienai šo iespēju ievērojami pabojāja, principā jauninājums, viņasprāt ir vērtējams ļoti pozitīvi.   

Jelgavas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inita Freiberga teic, ka turpina ienākt pieteikumi balsošanai mājās. Oficiāli šo pieteikumu iesniegšanas laiks vēlēšanu dienā ir līdz pulksten 12. Taču Jelgavas novadā nereti tiek apkalpots arī tāds vēlētājs, kas šo termiņu nedaudz nokavējis. “Tas taču ir ļoti svarīgi katram dot iespēju paust savu politisko gribu,” viņa teic.

Jelgavnieks Mārtiņš Jumiķis, kas bija ieradies balsot svētdienas rītā pa ceļam uz darbu, sacīja, ka izvēlēties, par ko balsot, nebija grūti. “Balsošu par tiem pašiem, par ko balsoju Saeimas vēlēšanās,” pie ieejas vēlēšanu iecirknī teica vēlētājs.   

 

 Foto: Eva Pričiņa (no iecirkņa Amatu vidusskolā)