ZZ.lv ARHĪVS

Pasniegti Jelgavas augstākie apbalvojumi (FOTO)

zz.lv

2019. gada 24. maijs 15:01

17156
Pasniegti Jelgavas augstākie apbalvojumi (FOTO)

Pateicoties par ieguldījumu pilsētas attīstībā, jau divdesmit pirmo gadu Pilsētas svētkos pasniegti Jelgavas augstākie apbalvojumi “Goda zīme” un “Goda raksts”.

Apbalvojums “Goda zīme” piešķirts Jelgavas tehnikuma direktorei Janīnai Rudzītei par ilggadēju un profesionālu ieguldījumu Jelgavas izglītības sistēmā, pirmsskolas izglītības iestādes “Rotaļa” vadītājai Ilzei Putniecei par ieguldījumu pedagoģiskajā darbā un nesavtīgu darbu Jelgavas izglītības sistēmā, kā arī pulkvežleitnantam Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšniekam Aivaram Putniņam par godprātīgu dienesta pienākumu pildīšanu, ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā Jelgavas pilsētā. A.Putniņš gan pasākuma dienā atradās ārpus Latvijas, tāpēc apbalvojumu saņēma jau iepriekš.

Savukārt “Goda raksts” pasniegts SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” vecmātei Sanitai Zemītei par augstu profesionālo meistarību un ieguldījumu Jelgavas pilsētas iedzīvotāju veselības aprūpē; fotogrāfa Amata meistaram Jurim Zēbergam par augstu profesionālo meistarību un ieguldījumu sabiedrības, kultūras un izglītības jomā Jelgavā; Jelgavas pils muzeja vadītājai Gintai Linītei par ilggadēju un profesionālu darbu Jelgavas un Zemgales kultūras mantojuma popularizēšanā; kolekcionāram Jānim Vilkam par mūža ieguldījumu Latvijas un Jelgavas kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā; SIA “Fortum Jelgava” Siltumapgādes servisa vadītājam Jānim Zvirbulim par nozīmīgu ieguldījumu Jelgavas centralizētās siltumapgādes sistēmas attīstībā, efektivitātes uzlabošanā un pilnveidošanā.

Apbalvojumu jaunajā dizainā iekļauts Jelgavas lielais ģerbonis. Goda zīmes jaunā dizaina idejas pamatā ir 17. gadsimta Jelgavas pils un pilsētas nocietinājumu zīmējumi un plāni, kas pārveidoti septiņstaru zvaigznē ar starpstariem, izveidojot apbalvojuma formu.

Klātesošajiem pasākumā uzstājās grupa "DaGamba".


Foto: Eva Pričiņa un Santa Logina