ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Mākslinieku biedrība atklās pavasara izstādi (FOTO)

Santa Logina

2019. gada 2. maijs 12:04

2306
Jelgavas Mākslinieku biedrība atklās pavasara izstādi (FOTO)

Uz ikgadējās pavasara izstādes atklāšanu rīt pulksten 15 Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā ielūdz Jelgavas Mākslinieku biedrība.

Tikpat daudzveidīga, kādi ir Jelgavas mākslinieki, ir arī pati izstāde – no miniatūriem līdz lielformāta darbiem, gleznas, fotogrāfijas, tekstilijas, keramika, stikla vitrāža un pat grāmatu iesējumi. Blakus Raita Junkera vai Ulda Rogas gleznām atrodam arī Mārītes un Aleksandra Djačenko keramiku, Dzintras Žvagiņas Rumānijas fotoainavas un Ilizanes Grīnbergas iesietās pāvestam Franciskam pērn dāvinātās Indriķa hronikas repliku.

Pirmo reizi izstādē piedalās Aleksandrs Razvadovskis, savukārt šoreiz starp daudzajiem darbiem nesastapt Edvīna Kalnenieka vārdu – viņš gatavojas augustā gaidāmajai izstādei, kas būs veltīta mākslinieka 80. jubilejai. Kopā pavasara izstādē skatāmi 30 mākslinieku darbi.

“Izstāde ir optimistiska. Vairums mākslinieku grib parādīt reālo pasauli, bet ar gaišu skatu un harmoniju. Atšķirībā no daudziem Rīgas kolēģiem mūsu mākslinieki tik daudz netiecas uz moderno mākslu, paliek uzticīgi vecām vērtībām. Mums ir ļoti būtisks profesionālisms un amata prasme,” vērtē Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītājs Māris Brancis.Izstāde muzejā skatāma līdz 2. jūnijam.


Foto: Eva Pričiņa