Oriģināli kokteiļi pavasarīgam piknikam
Ja esi paredzējis brīvdienas baudīt pavasarīgos saules staros un brīvā dabā vai dārza ballītē, aicinām ierastā alus vai rūpnieciski ražoto alkoholisko kokteiļu vietā sevi un pārējos pārsteigt ar oriģināliem, svaigiem un viegliem dzērieniem, tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “AlkOutlet Dzērieni un vīni” piedāvā trīs pavasarīgu kokteiļu receptes dažādam gaumēm. Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums būs ideāls bezalkoholisks dzēriens ar oriģinālām garšu notīm. Kazeņu, Prosseco un piparmētru kokteilis kļūs par elegantu partneri sievišķīgām sarunām, bet citrusu un ingvera eila dzēriens ļaus atklāt eksotiskākas garšu nianses!
Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums ar medu
Sastāvdaļas
1 sauja bazilika lapiņu
Sula no 1/2 laima
~400 g zemeņu (un dažas ogas rotāšanai)
2 ēdamk. medus
1 neliels gurķis (pēc vēlmes)
daži pilieni vaniļas esences
Gāzēts ūdens
Pagatavošana
Lielā bļodā samaisa nelielos gabalos sagrieztas zemenes, medu, laima sulu un vaniļas esenci. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, labāk uz nakti. Pirms pasniegšanas glāzēs ieber ~2 ēdamkarotes zemeņu masas, pievieno 2-3 bazilika lapiņas, un, ja kokteilī vēlas sajust arī gurķa svaiguma notis, ieliek 3-4 plānas gurķa šķēles. Glāzi uzpilda ar gāzētu ūdeni (var izvēlēties ari citu, neitrālas garšas bezalkoholisku dzērienu), rotā ar svaigām zemenēm, laima šķēli un bauda!
Kazeņu, prosecco un piparmētru kokteilis
Sastāvdaļas
500 ml ūdens
200 g kazeņu (svaigu vai saldētu)
4 piparmētru zariņi
5 ēdamk. brūnā cukura
0,7 l Prosecco vai cita dzirkstošā vīna
Svaigas kazenes rotāšanai
Piparmētru lapas rotāšanai
Pagatavošana
Izvāra kazeņu sīrupu, ogas uz lēnas uguns ~15 min savārot ar ūdeni un brūno cukuru. Pievieno sīrupam saspaidītus piparmētru zariņus (tā to aromāts būs intensīvāks) un visu karsē vēl dažas minūtes. Nedaudz atdzesē un izkāš caur sietu, kārtīgi izspiežot kazeņu biezumus un piparmētru lapas. Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas - katrā glāzē ielej dažas ēdamkarotes kazeņu sīrupa un piepilda glāzi ar Prosecco. Ja vēlas bezalkoholisko kokteili, var izmantot Club Soda. Kokteili rotā ar svaigām kazenēm un piparmētru lapām.
Citrusu - ingvera eila kokteilis
Sastāvdaļas (četrām 500 ml lielām glāzēm)
1/2 plānās šķēlēs sagriezta apelsīna
1/2 plānās šķēlēs sagriezta citrona
1,5 l ingvera eila
500 ml apelsīnu vai ananasu sulas
Piparmētru lapas pasniegšanai
Pagatavošana
Apelsīna un citrona šķēlītes līdzīgās proporcijās saber glāzēs un ar karotes pamatni kārtīgi saspaida. Pielej augļu sulu un pēc tam ingvera eilu. Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.
Foto: publicitātes
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”