ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Latviešu biedrība aicina uz atvērto durvju dienu

zz.lv

2019. gada 9. aprīlis 11:30

254
Jelgavas Latviešu biedrība aicina uz atvērto durvju dienu

Aicinot iepazīt Jelgavas Latviešu biedrības darbu un pievienoties tai, lai kopā īstenotu biedrībai un latviešu tautai svarīgus mērķus, Jelgavas Latviešu biedrība 16. aprīlī pulksten 17 rīko atvērto durvju dienu. Pasākumā neformālā gaisotnē būs iespējams uzzināt vairāk par biedrības aktivitātēm un uzdot interesējošus jautājumus. Vakara muzikālais viesis – jelgavnieks Gatis Mūrnieks.

Jelgavas Latviešu biedrība izveidota 1880. gadā. Tās mērķi ir sargāt un kopt latviešu tautas kultūru, valodu, tradīcijas, dzīvesveidu, nacionālo identitāti, nostiprināt nacionālās piederības un valstisko apziņu, atbalstīt izglītības, zinātnes, mākslas un literatūras attīstību, pētījumus latviešu tautas vēsturē, etnogrāfijā, Latvijas dabas un kultūras pieminekļu aizsardzības pasākumus.

Vakara gaitā no pulksten 17 būs iespējams iepazīties ar biedrības darbību, tuvāk uzzināt par tās rīkotajiem pasākumiem, interešu kopām – dzejas klubu “Pieskāriens”, teātri, senioru deju kopu “Rudens roze”, klubu “Sendienas”.

Pulksten 17.30 paredzēta mūziķa jelgavnieka Gata Mūrnieka uzstāšanās. Gatis ir salīdzināts ar Mārtiņu Freimani – līdzība pastāv gan vizuāli, gan balss skanējumā. Gatis bija viens no Latvijas koncerttūres “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” dalībniekiem. Viņš ir arī grupas “On My Way” līderis.



Foto: no Gata Mūrnieka albuma