ZZ.lv ARHĪVS

Dejas lielpilsētas Jelgavas kolektīviem skatē desmit augstākās pakāpes (FOTO)

Santa Logina

2019. gada 17. marts 16:55

65304
Dejas lielpilsētas Jelgavas kolektīviem skatē desmit augstākās pakāpes (FOTO)

Desmit augstākās, viena I un viena II pakāpe – tāds ir Jelgavas tautas deju kolektīvu sniegums sestdien aizvadītajā skatē, kurā tika dejots pašu izvēlēts repertuārs. Tie B un C grupas (jauniešu) kolektīvi, kas nākamvasar plāno piedalīties Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, žūrijas priekšā jau stājušies pirms pāris nedēļām.

Jelgavas dejotājus vērtēja žūrijas priekšsēdētāja profesore horeogrāfe Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku Goda virsvadītāja Rita Spalva, horeogrāfe Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Goda virsvadītāja ilggadēja Tautas deju ansambļa (TDA) “Dzintariņš” mākslinieciskā vadītāja Olga Freiberga, kā arī Jelgavas un Rīgas deju kolektīvu virsvadītājs Latvijas Universitātes TDA “Dancis” mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis.

R.Spalva, uzrunājot skates dalībniekus, Jelgavu nodēvēja par dejas lielpilsētu. “Esmu pārliecināta – ja ieskaita bērnus, šajā pilsētā dejotāju procentuāli ir visvairāk. Lielpilsēta esat arī tāpēc, ka ir ne vien kvantitāte, bet arī kvalitāte. Īpaša cieņa tiem, kas atceras savu deju ķēniņu Vili Ozolu,” gadā pirms Zemgales novada deju svētkiem teic nozares speciāliste, vēlot šajā skatē uzrādīto rezultātu saglabāt turpmāk. R.Juraševskis teic – kolektīvu repertuārs bijis plašs un interesants, žūrijai bijis interesanti gan vērot, gan vērtēt priekšnesumus.

Sezonā pēc Dziesmu un deju svētkiem diplomos tiek norādīta pakāpe, iegūto punktu skaits minēts netiek. Ar augstākās pakāpes diplomu apbalvoti TDA “Ritums”, “Lielupe” (A un E sastāvs, kā arī D sastāvs, kurš gan šajā skatē nepiedalījās, bet žūrija dejotāju sniegumu novērtēja jau iepriekš), “Kalve”, “Diždancis” un “Jaunība”.

Augstākā pakāpe arī vidējās paaudzes deju kolektīviem “Laipa”, “Kalve” un jauniešu deju kolektīvam “Skalbe”.

Ar I pakāpes diplomu novērtēts vidējās paaudzes deju kolektīvs “Rota”, bet jauniešu deju kolektīvam “Zemgaļi” – II pakāpe. 


Foto: Ruslans Antropovs