ZZ.lv ARHĪVS

Izstādē Jelgavas Kultūras namā caur mākslu runā par depresiju (FOTO)

Santa Logina

2019. gada 15. marts 14:44

6078
Izstādē Jelgavas Kultūras namā caur mākslu runā par depresiju (FOTO)

“Šī izstāde ir veidota, lai runātu par tādu sabiedrībā svarīgu tēmu kā depresija un uzdotu jautājumu, kā māksla var palīdzēt šajā sarunā, tajā pašā laikā piedāvājot atbalstu un palīdzību tiem, kas cieš,” stāsta izstādes “Slepenais dubultnieks” idejas autors mākslinieks un pianists Čārlzs Deivids Kellijs.

Kā “Ziņām” uzsver izstādes idejas autors, depresija ir universāla problēma, kas cilvēkus nešķiro ne pēc tautības, ne vecuma, dzimuma vai reliģijas. Turklāt Latvijas sabiedrībā tā ir viena no aktuālākajām. Latvijā ir viens no augstākajiem pastrādāto pašnāvību rādītājiem ES, un par šādu soli bieži izšķiras tie, kuri ilgstoši atrodas smagā emocionālā stāvoklī. “Cilvēki zaudē cerību, neredz mērķi un izvēlas pielikt punktu savai dzīvei. Tāpēc mēs nolēmām lūgt māksliniekus – gan profesionāļus, gan tos, kas ir vēl ceļa sākumā – iesniegt darbus par tēmu “Slepenais dubultnieks”. Lūdzām viņus uzgleznot savu slepeno dubultnieku vai kaut ko, kas ar to ir saistīts. Katrā no mums ir cilvēks, kurš mūs labi pazīst, nekad neatstāj, bet nav mūsu draugs, jo ved mūs tumšā dzelmē,” par izstādi stāsta Č.D.Kellijs.

23. martā pulksten 14 Jelgavas Kultūras nama Konferenču zālē interesenti gaidīti uz sarunu par depresiju ar psiholoģēm Zani Avotiņu un Santu Ozoliņu. Ieeja bez maksas.

Izstādi rīko nodibinājums “Partneri”.


Foto: Nils Jaunsubrēns. Visu rakstu lasiet 14. marta “Zemgales Ziņās”