ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā atklāj festivālu “Nāc līdzās!” (FOTO)

zz.lv

2019. gada 8. marts 07:39

14327
Jelgavā atklāj festivālu “Nāc līdzās!” (FOTO)

Ar koncertu Jelgavas Kultūras namā izskanējis šī gada pirmais reģionālā XXIII integratīvā mākslas festivāla “Nāc līdzās!” posms. Uz skatuves kāpa dalībnieki gan no Zemgales – VSAC “Zemgale” Ziedkalnes filiāles, Zālītes, Bērzupes un Jumpravas internātpamatskolām, VSAC “Mēmele” filiāles – gan no Rīgas: 1. speciālās internātpamatskolas, dienas aprūpes centra “Cerību ligzda”, 3. speciālās skolas.

Šī gada festivāla moto ir “Latvija pēc 100”. “Tikko izskanējuši mūsu valsts simtgades svētku uzvedumi un krāšņie koncerti, kuros katrs centās apliecināt savu domu par mīlestību pret dzimto zemi, tautu un tās mākslu. Bet laiks nepārtraukti rit uz priekšu. Un tādēļ es kā festivāla “Nāc līdzās!” veidotāja šogad atļāvos festivālam piešķirt moto, kas ļauj vaļu pilnīgi brīvai fantāzijai. Katrs var iedomāties, kāda būs mūsu Latvija pēc 100 gadiem. Vai tajā dziedās latviski, ko darīs cilvēki mūsu zemē. Ceru, ka šis moto dalībniekiem patīk,” tā par šī gada festivālu saka Sarma Freiberga, integratīvā mākslas festivāla dibinātāja un veidotāja 23 gadu garumā.

Lai arī Jelgavas bērnunams bijis festivāla ilggadējs dalībnieks, S.Freiberga priecājas, ka Jelgavā vairs nav šī bērnu sociālās aprūpes centra, ka bērni atraduši mājas gan audžuģimenēs, gan ģimenēs, kur tie varēs pilnvērtīgi kopt savus talantus.

Kā koncerta īpašie viesi uzstājās Jelgavas popkoris, koncertu vadīja jelgavnieks Uldis Timma.

Reģionālos koncertus skatīsies žūrijas komisija – fonda “Nāc līdzās!” valdes priekšsēdētāja S.Freiberga, aktrise un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēja Zane Daudziņa un Jelgavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja Anita Liekna. Labākie reģionu priekšnesumi tiks izvirzīti uz festivāla noslēguma lielkoncertu Rīgā 7. maijā VEF Kultūras pilī.


Foto: Eva Pričiņa