ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas jaunāko klašu skolēni piedalīsies skatuves runas konkursā

zz.lv

2019. gada 3. marts 12:20

182
Jelgavas jaunāko klašu skolēni piedalīsies skatuves runas konkursā

38 dalībnieki no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Jelgavas 2. pamatskolas, Jelgavas 3. sākumskolas, Jelgavas 4. sākumskolas, Jelgavas 4. vidusskolas, Jelgavas 5. vidusskolas, Jelgavas 6. vidusskolas, Jelgavas 1. internātpamatskolas–attīstības centra 4. martā pulksten 10 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā piedalīsies 1.–6. klašu skolēnu skatuves runas konkursā.

Konkursa darbu izvēle tematiski jāsaista ar skolēnu pašidentitāti, nacionālās un valstiskās identitātes stiprināšanu. Ieteicamās daiļdarbu tēmas: es pats, valoda, ģimene, mans novads/pilsēta, brīvība, tēvzeme.

Rainis, Ieva Samauska, Maija Laukmane, Imants Ziedonis – tie ir tikai daži no literātiem, kuru darbus skolēni ir pieteikuši konkursam. Bērni no mazākumtautību skolām ir izvēlējušies ne vien latviešu, bet arī krievu literatūras izcilos autorus, piemēram, Aleksandru Puškinu.

Pasākuma mērķis ir sekmēt bērnu un jauniešu kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā. Tāpat tas veicina interesi par latviešu literatūras mantojumu un devumu nacionālās kultūras veidošanā, kā arī attīsta aktiermeistarību un prasmi noturēt auditorijas interesi.



Publicitātes foto