ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” izbraukumā zaudē “Prizmai” un regulāro čempionātu noslēdz kā trešie (FOTO)

Ruslans Antropovs

2019. gada 3. marts 11:52

229
“Zemgale/LLU” izbraukumā zaudē “Prizmai” un regulāro čempionātu noslēdz kā trešie (FOTO)

Pēdējā “Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē “Zemgale/LLU” plānoja izbraukumā pieveikt HK “Prizma”, lai varētu uzsākt izslēgšanas spēļu sēriju savā mājas ledus hallē. Diemžēl HK “Prizma” panāca uzvaru ar rezultātu 0:2 (0:1; 0:0; 0:1), svinot ceturto sezonas uzvaru pār jelgavniekiem un atkal atgādinot, ka garākā kopējo spēļu vēsturē šī nav pirmā reize, kad “Zemgale/LLU” paklūp atbildīgākos brīžos pret šo pretinieku, jo rīdzinieki netiek pietiekami novērtēti.

Pirmā trešdaļa sākās ar HK “Prizma” uzvarētiem iemetieniem, kas deva ledus saimniekiem iespēju pārņemt ripas kontroli. Lai arī pretinieku spēles temps bija samērā lēns, “Zemgales/LLU” hokejisti tam pakļāvās, un rīdzinieki varēja netraucēti raidīt ripas uz Riharda Cimermaņa sargātajiem vārtiem. Trešajā spēles minūtē pēc teicamas izspēles “Prizmas” uzbrucējs Armands Bērziņš atklāja spēles rezultātu – 0:1. “Zemgales/LLU” spēlētāji pēc zaudētiem vārtiem sāka pakāpeniski atjaunot ripas kontroli, bet līdz spēles rezultāta izlīdzināšanai tā arī nenonāca. Rīdzinieku ripas kontroles pārākumu apliecina vien tas, ka pirmajā trešdaļā viņi uz jelgavnieku vārtiem izdarīja pusi no visiem metieniem spēlē.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” pārņēma spēles kontroli, kam palīdzēja pretinieku nopelnītie noraidījumi. Tomēr ne vairākumā, ne vienādos sastāvos pie vārtu guvumiem nonākt neizdevās. “Prizmas” vārtus pārliecinoši precīzi aizstāvēja vārtsargs Jānis Auziņš.

Lielākajai skatītāju daļai pirms trešās trešdaļas bija pārliecība, ka ar tik lielu spiedienu jelgavnieki spēs mainīt spēles gaitu. Diemžēl jau trešajā trešdaļas minūtē “Zemgales/LLU” aizsargi zaudēja ripu savā aizsardzības zonā, un savus otros vārtus spēlē guva uzbrucējs Armands Bērziņš – 0:2. Jelgavnieki turpināja trešdaļu ar pamatīgu spiedienu uz ledus saimnieku vārtiem, bet nekādi nespēja gūt vārtus. “Prizmas” spēlētāji četras reizes bija spiesti spēlēt mazākumā, bet jelgavniekiem nevienu no tiem neizdevās izmantot savā labā. Trešdaļā bija divi spoži momenti, kuros varēja mainīt spēles gaitu. Pirmais, kad “Zemgales/LLU” uzbrucēja Artūra Homjakova raidītā ripa trāpīja vārtu pārliktnī, un otrais, kad uzbrucējs Ivans Ribčiks no vārtu priekšas netrāpīja neaizsargātos vārtos, jo vārtsargs gulēja uz ledus.

Līdz ar šo zaudējumu “Zemgale/LLU” noslēdza regulāro čempionātu trešajā vietā un izslēgšanas spēļu pusfināla sēriju sāks izbraukumā pret HK “Kurbads”. Pirmo četru spēļu grafiks:

· 5. marts plkst.19.30 “Kurbada” ledus halle;

· 7. marts plkst.19.30 “Kurbada” ledus halle;

· 9. marts Jelgavas Ledus halle;

· 11. marts Jelgavas Ledus halle.    


Foto: Ruslans Antropovs