ZZ.lv ARHĪVS

Zemgalē par iekārojamāko darba devēju piekto gadu atzīts AS “Dobeles dzirnavnieks”

zz.lv

2019. gada 2. marts 23:53

828
Zemgalē par iekārojamāko darba devēju piekto gadu atzīts AS “Dobeles dzirnavnieks”

Pēc teju 8000 respondentu aptaujas apbalvotas aizvadītā gada iekārotākās darbavietas Latvijā. Lai arī šajā aptaujā starp labākajiem darba devējiem ritēja sīva cīņa, titulu “TOP darba devējs 2018” jeb darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā labākā darbavieta, ar pārliecinošu balsu pārsvaru pirmo reizi aptaujas vēsturē ieguva AS “Swedbank”. Titulu “Gada izaugsme” ieguva šī gada jaunpienācējs Latvijas darba tirgū – SIA “Paul Mason Properties” (IKEA). Savukārt tituls par valsts pārvaldē iekārojamāko darbavietu šajā gadā netika pasniegts, jo neviens no valsts pārvaldes uzņēmumiem neiekļuva starp 50 visaugstāk novērtētākajiem un populārākajiem darba devējiem.

“Aptaujas rezultāti liecina, ka joprojām lielākajai daļai darba ņēmēju iekārotākais darba devējs ir viņu pašreizējā vai bijusī darbavieta. Tas ir likumsakarīgi, jo uzņēmumi arvien lielāku uzmanību pievērš pozitīvas pieredzes veidošanai ar saviem esošajiem darbiniekiem, tādējādi attīstot arī savu darba devēja tēlu,“ stāsta “CV-Online Latvia” vadītājs Aivis Brodiņš.

Aptaujas dalībnieku balsojums atklāja arī populārākos un iekārojamākos darba devējus reģionos. Titulu TOP darba devējs 2018 Zemgalē pārliecinoši saglabā AS “Dobeles dzirnavnieks”. Par galvenajiem iemesliem vēlmei strādāt šajā uzņēmumā respondenti norādījuši uzņēmuma atpazīstamību un labu reputāciju (39%), saistošu uzņēmuma kultūru, tās vērtības un tradīcijas (17%), motivējošu atalgojumu un papildu labumus (14%), labas karjeras izaugsmes iespējas (13%), kā arī iedvesmojošu un profesionālu vadību un kolēģus, labu mikroklimatu (12%). Tāpat arī pirmā četrinieka darba devēji ir noturējuši savas pozīcijas – otrajā vietā AS “Virši – A”, trešajā vietā – AS “Balticovo”, ceturtā – LPKS “Latraps”. Savukārt populārāko un iekārojamāko darba devēju TOP 5 sarakstu Zemgales reģionā noslēdz aptaujas jaunpienācējs SIA “Baltic Candles Ltd”.

Aptauju “TOP darba devējs 2018” veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums “CV-Online Latvia” no pērnā gada 18. decembra līdz šī gada 27. janvārim. Šogad aptaujā piedalījās teju 8000 respondentu no visas Latvijas. 


Publicitātes foto