ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Jaunais teātris aicina uz izrādi “52 Hz – saruna citā frekvencē”; teātrim jauna vadītāja

zz.lv

2019. gada 1. marts 11:40

395
Jelgavas Jaunais teātris aicina uz izrādi “52 Hz – saruna citā frekvencē”; teātrim jauna vadītāja

Uz izrādi “52 Hz – saruna citā frekvencē” svētdien, 3. martā, pulksten 14 un 18 kultūras namā “Rota” aicina Jelgavas Jaunais teātris, kuru no šī gada vada režisore Antra Leite-Straume.

Kaut kur plašajās okeāna dzīlēs dzīvo vientuļš valis, kurš dzied tikai sev saprotamu dziesmu. Citi vaļi to nedzird, bet vai tāpēc viņš neeksistē? Režisors Rihards Gāle teic, ka izrāde, ko radījuši 26 jaunieši no deju studijas “Dejo visi” un Jelgavas Jaunā teātra, stāsta par būšanu nesadzirdētam, par tām jūtām, kuras mums spiež justies vientuļiem, tukšiem, izsmeltiem. Horeogrāfe Liene Ķince ar audzēkņiem un domubiedriem radījusi īpašas dejas, lai atklātu sarežģīto tēmu par nesapratni vienaudžu vidū. Dzejas un dejas izrāde veidota kā saruna ar skatītāju, rosinot refleksiju pašam ar sevi.

Līdz ar pavasari Jelgavas Jaunajā teātrī ienākušas jaunas vēsmas un par teātra māksliniecisko vadītāju kļuvusi režisore A.Leite-Straume. Viņai ir Latvijas Kultūras akadēmijas humanitāro zinātņu maģistra grāds dramatiskā teātra režijā un Rohemptonas Universitātes Humanitāro zinātņu bakalaura grāds mākslās, teātra un performanču specializācijā.

Ikdiena režisorei saistīta ar Jelgavas Valsts ģimnāzijas teātra studijas un Ozolnieku jauniešu teātra studijas vadīšanu, kā arī Bērnu un jauniešu mūzikas kluba dalībnieku skatuves kultūras un Jelgavas 4. sākumskolas audzēkņu aktiermeistarības pilnveidošanu. Jelgavas Jaunajā teātrī A.Leite-Straume šogad sākusi darbu ar jauniešu teātra studiju, veidojot vecuma posmam aktuālas izrādes un pilnīgojot dalībnieku aktierisko meistarību.


Foto: publicitātes un no arhīva