ZZ.lv ARHĪVS

Šodien aizdedzam trešo adventes vainaga sveci

zz.lv

2018. gada 16. decembris 10:16

267
Šodien aizdedzam trešo adventes vainaga sveci

Šodien kristieši aizdedz jau trešo adventes vainaga svecīti.  Trešā adventes svētdiena pēc baznīcas simbolikas vēsta:  «Gaudete - priecājieties!» Prieks ir Svētā Gara klātbūtnes auglis. Prieks ir zīme, ka cilvēks apzinās savu piederību Dievam.

 

Advente nav drūma, bet tā ir priecīgas gaidīšanas un garīgā brieduma laiks. Jau pati gaidīšana uz Kristus atnākšanu rada mūsos prieku.

 

Adventes otrā daļa, kas sākas ar 17. decembri un ilgst līdz pat 24. decembrim, ir tieša gatavošanās Kristus dzimšanas svētkiem. Baznīcas tēvi runā par trīs Dieva atnākšanām: savā pirmajā atnākšanā Pestītājs bija redzams virs zemes un dzīvoja starp cilvēkiem.

 

Kad pienāks Viņa otrreizējā atnākšana, tad visi cilvēki redzēs Kristus godību. Savukārt atnākšana, kas notiek starp pirmo un otro, ir apslēpta, un tikai izredzētie redz Kunga klātbūtni savā dzīvē, iegūdami pestīšanu. Kad notiek šī Kunga atnākšana?

 

Svētie Raksti saka: šodien, šajā brīdī. Bībelē vārdam „šodien” ir būtiska nozīme, jo šodien Dievs vēlas mūs uzrunāt un atklāt savus nodomus, šodien Viņš mūs meklē un tieši tagad ir tas labvēlīgais laiks, lai nostātos Dieva priekšā un sastaptos ar Viņu.

 

Foto: Telpu dizains