ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā atklāta svētku egle (FOTO)

Santa Logina

2018. gada 3. decembris 09:28

25469
Jelgavā atklāta svētku egle (FOTO)

Dziedot un dejojot kopā ar Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra rūķiem un Ziemassvētku vecīti svētdien atklāta pilsētas galvenā egle.

18 metru augstā svētku rota veidota no 45 mazām eglītēm, to grezno 78 trīs dažādu diametru gaismas dekori un 960 metru garas sarkanas krāsas LED spuldžu virtenes.

“Eglīte ir brīnišķīga, dziedājām un dejojām līdzi. Laiks arī lielisks – ja būtu silts, nebūtu tā noskaņojuma,” stāsta draudzenes Anžela un Oksana, kuras pasākumu apmeklēja kopā ar bērniem.

Savukārt Ineta un Lauris Tālumi uzteic skatuvi, kas pirmo gadu ir tik liela, tāpēc arī pasākuma redzamība labāka. “Svētku sajūta pamazām sāk parādīties,” teic jaunieši, kuri eglītes atklāšanu apmeklēja kopā ar četrus mēnešus veco dēliņu Teo. Ziemassvētkus ģimene svin gan pie Inetas, gan Laura vecākiem, gan kopā ar draugiem.

“Skaista eglīte!” vērtē astoņgadīgais Kristaps, našķējoties ar svētku tirdziņā iegādātu kārumu. “Mūsdienīgs iestudējums,” rūķus uzteic Dace Rotgalve-Birziete un Gints Birzietis. Dace stāsta, ka svētku sajūta jau atnākusi – mājās ir arī pašu veidots adventes vainags. Ziemassvētki Birziešiem ir ģimenes svētki.

Pilsētas egles atklāšanu bagātināja svētku tirdziņš, kurā varēja iegādāties kā piparkūkas un medu, tā arī kādu siltāku apģērba gabalu. Savu produkciju piedāvāja arī “Mītavas čiekurs”, kas ir mājražotāja Reiņa Artimoviča lolojums. Tirdziņā varēja iegādāties priežu čiekuru sīrupu uz dažādu cukuru bāzes vai čiekurus sīrupā. “Lielākos apjomos ražojam jau piekto gadu, pirms tam daudz eksperimentējām,” stāsta Reiņa sieva Inga. Jelgavnieki sadarbojas arī ar “Karameļu darbnīcu”, kur no sīrupa top karameles.

“Man jau Jelgavā Ziemassvētku laikā patīk,” teic rīdziniece Regīna Cible, kura kopā ar meitu Sandru Zelčāni uz tirdziņu atvedušas adventes vainagus. Vainagu veidošana ir viņu hobijs. “Neesmu floriste, viss nāk no sirds un tiek gatavots pēc izjūtām,” teic Regīna. Izejmateriāli vainagiem tiek krāti visu gadu. Regīna ir liela ceļotāja, tāpēc tie atceļojuši no dažādām pasaules malām. Piemēram, svētku dekoros atrodami gan lavas gabali no Islandes, gan gliemežvāki no Arābu Emirātiem. “Nevienu darbu netaisām tāpat vien – tikai tad, kad mūza lido. Ja viss veicas no rokas, tad arī labi pērk. Laikam jau cilvēki jūt vainagos ielikto silto enerģiju,” spriež Regīna.


Foto: Nils Jaunsubrēns