ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Pasta salas estrādi apjums gliemežnīca (FOTO)

Gaitis Grūtups

2018. gada 27. novembris 18:19

22484
Jelgavas Pasta salas estrādi apjums gliemežnīca (FOTO)

Virs Pasta salas otrdien 16 metru augstumā tika pacelts no egles zariem veidots spāru vainags, kuru divi “Igate būve” celtnieki piestiprināja pie brīvdabas estrādes jumta koka konstrukcijas. Daudzkārt tika uzsvērts, ka šī ir Baltijas mērogā unikāla koka arhitektūras būve. 

Arhitekts Vents Grietēns skaidroja, ka brīvdabas estrādes jumts tiek veidots kā Lielupes krastā izskalota gliemežnīca. “Pirms kara Jelgava bija Latvijas koka arhitektūras pērle, tādēļ man bija svarīgi jumta estrādes jumta veidošanai piedāvāt vietējā uzņēmumā “IKTK” ražotās liektās koka konstrukcijas, ” viņš piebilda. Arhitekts ir pateicīgs pašvaldībai, kas atbalstīja šīs ne lētās, taču arhitektoniski vērtīgās ieceres īstenošanu

Spāru svētkos piedalījās būves pasūtītāja - Jelgavas pilsētas - mērs Andris Rāviņš, kā arī pašvaldības amatpersonas. Klāt bija arī koksnes zinātnieki Andrejs Domkins, būvnieki - apvienība "IBK", kurā ietilpst SIA "Igate Būve" un SIA "Kvadrum", kā arī viņu partneri -piegādātāji. Jauni plāni saistībā ar brīvdabas estrādi ir pašvaldības iestādes “Kultūra” vadītājam Mintautam Buškevicam.

 

Foto: Ruslans Antropovs. Visu rakstu lasiet 29. novembra “Zemgales Ziņās”