ZZ.lv ARHĪVS

Elektronikas dienā savā grupā labākie Jelgavas 5. vidusskolas audzēkņi (FOTO)

zz.lv

2018. gada 24. novembris 22:33

2011
Elektronikas dienā savā grupā labākie Jelgavas 5. vidusskolas audzēkņi (FOTO)

Aizvien pieaugušā interese par elektroniku un robotiku vienuviet pulcēja rekordlielu elektronikas entuziastu skaitu – 250 bērnu un 50 skolotāju –, kas ceturtdien mērojās spēkiem elektronikas konkursos un robotikas sacensībās Elektronikas dienā 2018. Jelgavas 5. vidusskolas audzēkņi no konkursa atgriezušies ar 1. vietu vecuma grupā līdz 14 gadiem.

Šogad Elektronikas konkursos ‘‘Jaunais Elektroniķis 2018’’ piedalījās 140 jauniešu, kas, izmantojot gaismas diodes, mikroshēmas, rezistorus un kondensatorus, lodēja kuģa modelī integrējamu, elektronisku vadības shēmu. Vairāk par simt dalībniekiem piedalījās arī “MiniSumo” un līnijsekotāju robotu sacensībās. Paralēli Rīgas Tehniskajā koledžā norisinājās profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu meistarības konkurss “Elektroniķis 2018”, informē organizatori.

Konkursā ‘‘Jaunais Elektroniķis 2018’’ vecuma grupā līdz 14 gadiem labākie izrādījās Jelgavas 5. vidusskolas audzēkņi Ariels Mitjrnikovs un Danila Šipulins.

Kamēr skolēni un jaunieši piedalījās konkursos un sacensībās, skolotājiem bija iespēja papildināt savas zināšanas, dodoties ekskursijās uz Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) laboratorijām, kā arī piedaloties seminārā un iepazīstoties ar uzskates līdzekļiem skaņas fizikālo parametru demonstrēšanā un pulciņu darba organizēšanu.

Elektronikas dienas dalībnieki un apmeklētāji RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē varēja piedalīties interaktīvās, ar dabaszinātnēm saistītās radošajās darbnīcās kopā ar tehnoloģiju entuziastu Kristapu Skuteli.

Elektronikas dienu rīkoja Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, RTU Elektronikas un telekomunikācijas fakultātes Studentu pašpārvaldi, Rīgas Tehnisko koledžu un Valsts Izglītības satura centru.


Publicitātes foto