ZZ.lv ARHĪVS

"Jelgavas/BJSS" basketbolistiem pārliecinoša uzvara LBL-3 čempionātā

Jānis Tiltiņš

2018. gada 24. novembris 21:24

131
"Jelgavas/BJSS" basketbolistiem pārliecinoša uzvara LBL-3 čempionātā

Pēc ne tik spoža sākuma veiksmīgāk sākusi spēlēt "Jelgavas/BJSS" jauno basketbolistu komanda, kas startē Latvijas Basketbola līgas 3. divīzijas čempionātā. Novembrī jelgavnieki piedzīvojuši vienu zaudējumu, taču izcīnītas divas pārliecinošas uzvaras pār Līvānu vienību.

7. novembrī Pētera Lagzdiņa un Jāņa Vītola vadītā komanda savā laukumā ar 101:77 sakāva "LBJSS/Līvānu stikla" komandu. Renārs Levics uzvarētāju sastāvā bija rezultatīvākais spēlētājs, kura kontā 26 punkti, kā arī septiņas atlecošās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt Ernests Kancevičs sakrāja 19 punktus un tika pie 18 atlecošajām bumbām.

Zaudējuma rūgtumu nācās izjust 14. novembra mačā pret vienu no līgas spēcīgākajām komandām BK "Cēsis/Cēsu sporta skola". Jelgavnieki pārliecinoši zaudēja cīņā par atlecošajām bumbām, realizēja metienus ar ļoti zemu precizitāti un piedzīvoja zaudējumu ar 51:76. Bruno Zeltiņš pret cēsniekiem guva 19 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

"Jelgava/BJSS" pēc zaudējuma reabilitējās, 23. novembra izbraukuma spēlē vēlreiz tiekoties ar "LBJSS/Līvānu stikla" spēlētājiem. Toms Ziemelis uzrādīja ļoti augstu metienu precizitāti, kopumā sakrājot 33 punktus (2p. – 3/3, 3p. – 8/10, 1p. – 3/4). Ernesta Kanceviča rēķinā 20 punkti, 12 atlecošās bumbas un septiņi izprovocēti pārkāpumi, bet Bruno Zeltiņš guva 19 punktus, izcīnīja deviņas bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

"Jelgava/BJSS" LBL-3 čempionātā ar bilanci trīs uzvaras un trīs zaudējumi patlaban A grupā ieņem 4. vietu un saglabā labas izredzes nonākt trīs spēcīgāko komandu pulkā, kas iekļūs otrā posma pirmajā fināla grupā.


Turnīra tabula:

A grupa

"Cēsis/Cēsu sporta skola" 6 – 0,

"Carnikava" 5 – 1,

"BJBS Rīga/Pārdaugava" 3 – 3,

"Jelgava/BJSS" 3 – 3,

"ViA BSS-3" 1 – 5,

"LBJSS/Līvānu stikls" 0 – 6.


Foto: no arhīva