ZZ.lv ARHĪVS

Novadu kausu peldēšanā 28. reizi izcīna Zemgale (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 24. novembris 20:39

13988
Novadu kausu peldēšanā 28. reizi izcīna Zemgale (FOTO)

Ar divu dienu sacensībām LLU Sporta nama baseinā aizvadīta 29. Novadu kausa izcīņa peldēšanā. 28. reizi trofeju ieguva Zemgales komanda ar Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņiem sastāvā.

Kopējo vērtējumu noteica sportistu izcīnītās vietas, izteiktas punktos. No komandas 24 dalībniekiem pēc nolikuma katrs drīkstēja peldēt divas distances, un, kā pastāsta trenere Astra Ozoliņa, jelgavnieki šo iespēju arī pilnībā izmantoja.

Pēc pirmās dienas mūsējie par savu uzvaru vēl nevarēja būt droši, bet šodienas rezultāti jau to darīja pārliecinošu: Zemgalei 319, Kurzemei 289, Vidzemei 197, Latgalei 129 punkti.

Dažās no kopumā 13 individuālajām distancēm tika izcīnītas arī vārdiskās balvas, un divas no tām nopelnīja jelgavnieks Jevgeņijs Boicovs: Latvijas rekordista Voldemāra Baloža kausu 100 metros tauriņstilā un Liepājas domes dibināto Agra Kārkliņa kausu 100 metros brīvajā stilā.

Brīvā stila rezultāts Jevgeņiju ierindoja arī trešajā pozīcijā starp sacensību augstvērtīgāko rezultātu guvējiem pēc Starptautiskās peldēšanas federācijas punktu tabulām. Labākie no jelgavniekiem pēc šā vērtējuma bija Didzis Rudavs (2. v.) un Anete Meja Kalniete (3. v.), bet pirmo vietu sarakstā ieņēma valmierieši Sindija Siliņa un Jānis Vitauts Siliņš.



Foto: Ruslans Antropovs. Vairāk par Novadu kausa izcīņu lasiet 29. novembra “Zemgales Ziņās”