ZZ.lv ARHĪVS

“Depo” būvatļauju aizliedzošais spriedums pārsūdzēts

Gaitis Grūtups

2018. gada 23. novembris 17:19

1499
“Depo” būvatļauju aizliedzošais spriedums pārsūdzēts

Piektdien Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā saņemta SIA “Auras centrs” pārstāvja zvērinātā advokāta Henriha Damrozes apelācijas sūdzība par Administratīvās rajona tiesas 2018. gada 22. oktobra lēmumu, kas atcēla Jelgavas pašvaldības Būvvaldes izdoto būvatļauju lielveikala–noliktavas “Depo” būvei Cukura ielā 2. Tai pašā dienā arī minētā apelācijas sūdzība kopā uz visu lietu pa pastu tika nosūtīta uz Rīgu Administratīvajai apgabaltiesai. Tiesā paskaidro, ka gadījumā, ja Administratīvā apgabaltiesa šo SIA “Auras centrs” apelācijas sūdzību pieņems izskatīšanai, būs iespēja iepazīties ar tās saturu, kas ir izklāstīts 203 lapās.

Biedrības “Jelgavas attīstībai” jurists advokāts Mārtiņš Daģis teic, ka visdrīzāk apelācijas sūdzība tiks pieņemta izskatīšanai, jo tādi gadījumi, kad tiesa otrajā instancē atstāj lietu bez virzības, ir ļoti reti. Tādējādi, viņaprāt, tiesiskais strīds visdrīzāk nebeigsies un atkal nāksies cīnīties.

Biedrības “Jelgavas attīstībai” valdes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš uzskata, ka Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama spriedums šajā lieta bija ļoti labvēlīgs. Tajā pateikts, ka lielveikals–noliktava nevar būt reprezentabla būve šajā pilsētas vietā. Turklāt spriedumā ietverta paša SIA “Auras centrs” pārstāvja tiesā izpaustā informācija, ka nomas līgums starp uzņēmumu “Depo DIY” un SIA “Auras centrs” par teritoriju Cukura ielā tika noslēgts 2013. gada 4. oktobrī – vēl pirms šīs vietas lokālplānojuma sabiedriskās apspriešanas, kas notika 2014. gadā. Tātad ir skaidrs, ka sabiedrībai, ieskaitot daļu domes deputātu, tika noklusēts, ka šajā vietā plāno būvēt lielveikalu. J.Āboliņš cer, ka arī otrajā tiesu instancē lēmums būs labvēlīgs.

Jau iepriekš zz.lv informēja, ka Jelgavas dome, kurai arī bija juridiskas tiesības apstrīdēt Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama lēmumu, to nedarīja, kaut arī domes vārdā tika pausts uzskats, ka tiesas spriedums ir pretrunīgs, un būvatļauja zemes gabala Cukura ielā 2 attīstītājam tika izsniegta atbilstoši tā laika normatīvajiem aktiem.


Foto: no arhīva