ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Valsts ģimnāzija starp apbalvotajiem projekta “Bibliotēka” konkursā (FOTO)

zz.lv

2018. gada 23. novembris 17:40

4871
Jelgavas Valsts ģimnāzija starp apbalvotajiem projekta “Bibliotēka” konkursā (FOTO)

“Baltic International Bank” projekta “Bibliotēka” organizētajā skolēnu radošo darbu konkursā pirmo vietu un galveno balvu 100 grāmatas skolas bibliotēkai ieguva Ērgļu vidusskolas 10. klases skolniece Ieva Radzvilaviča, kuras darbs žūrijas komisiju bija uzrunājis ar savu dziļdomību, filozofiskumu un vienlaikus arī literāro kvalitāti. Konkursa noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piedalījās arī Jelgavas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri saņēma speciālbalvu no konkursa atbalstītājiem.

Noslēguma pasākumā piedalījās Ērgļu vidusskola, Valmieras Pārgaujas ģimnāzija, Jelgavas Valsts ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija, Rūjienas vidusskola un Viļānu vidusskola. “Lasot darbus, es bez šaubām varu apgalvot, ka konkursa dalībnieki ir vārdu pavēlnieki. Projektā “Bibliotēka” mums ir svarīgi aktualizēt literatūras un grāmatu nozīmi cilvēka dzīvē. Tāpēc man ir prieks par jaunajiem talantiem, kurus konkursā atklājām. Novērtējam arī, ka jaunākajai paaudzei ir svarīgs rakstītais vārds un katrai skolēna esejai, gluži kā grāmatai, bija savs raksturs, sava īpatnība, sava dvēsele,” uzsver projekta organizatore Jekaterina Kuzņecova, “Baltic International Bank” stratēģiskās plānošanas pārvaldes vadītāja un skolēnu konkursa žūrijas komisijas pārstāve.

Kopā konkursā piedalījās 31 viena skola. Tika iesūtīti 58 darbi, kurus bija radījuši kopā 66 skolēni. Lielākā daļa darbu bija esejas (42 darbi), vēl tika saņemti 11 foto stāsti un pieci video stāsti. Visbiežāk skolēni izvēlējās tēmu “Grāmata ar raksturu” (24 darbi), otrā populārākā izvēlē bija “Pasaule bez drukātām grāmatām” (19 darbi), savukārt par tēmu “Man tuva grāmata skolas bibliotēkā” tika iesūtīti 15 darbi.

Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija: latviešu rakstniece 25 grāmatu autore Nora Ikstena, Jekaterina Kuzņecova, projekta “Bibliotēka” komunikācijas koordinatore Daiga Bitēna un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste.

Skolas sveica gan pasākuma organizatori, gan konkursa un projekta “Bibliotēka” atbalstītāji. Konkursu skolām organizēja projekts “Bibliotēka”, ko veido “Baltic International Bank” – ilggadējs latviešu literatūras mecenāts. Tas aicina atklāt sabiedrībai stāstus par literatūras nozīmi cilvēku dzīvēs, stāstus par personīgajām bibliotēkām, to saturu, kā arī emocionālo un profesionālo vērtību.


Publicitātes foto