ZZ.lv ARHĪVS

Svinēs Jelgavas Pasta salas estrādes jumta spāru svētkus

zz.lv

2018. gada 23. novembris 16:15

1116
Svinēs Jelgavas Pasta salas estrādes jumta spāru svētkus

Otrdien, 27. novembrī, tiks svinēti Jelgavas Pasta salas estrādes jumta spāru svētki, informē būvnieku – apvienības “IBK” – pārstāvis Jānis Stundiņš.

Estrādes jumta konstrukcija ir unikāla Baltijas mērogā, jo tā veidota, izmantojot inovatīvas lielizmēra liekti līmēta koka tehnoloģijas, un ir līdz šim lielākā tāda tipa konstrukcija, ņemot vērā, ka lielākais laidums ir ap 60 metru garš. Par Pasta salas estrādes neparasto jumta konstrukciju jau tās būvniecības stadijā interesi izrāda būvniecības nozares dažādu ārvalstu kompāniju pārstāvji starptautiskā mērogā.

Savukārt pēc spāru svētkiem neparasta Latvijas mērogā būs arī jumta pārseguma izbūve, jo šim nolūkam ir izvēlēts itāļu tekstila arhitektūras kompānijas “Canobbio” izstrādāts projekta risinājums, kā rezultātā ir izvēlēta augstākas kvalitātes “SIONE” (Beļģijā) ražota membrāna ar augstākiem stiprības, stiepes un plīšanas rādītājiem, nodrošinot seguma pašattīrošu virsmu, aizsardzību pret pelējumu, paaugstinātu ugunsreakcijas klasi un membrānas ražotāja noteikto materiāla 15 gadu garantiju. Plānots, ka speciālisti no Itālijas arī konsultēs šī jumta pārseguma izbūves darbus, kuru gaitu un termiņus gan var ietekmēt laika apstākļi, tāpēc to norisi pagaidām nevar prognozēt.


Publicitātes foto