ZZ.lv ARHĪVS

Laša kebabs pitas maizē

zz.lv

2018. gada 21. novembris 22:42

503
Laša kebabs pitas maizē

Grilējiet marinētu lasi un pasniedziet kā kebabu pitas maizē ar svaigiem dārzeņiem, ķiploku jogurtu un barbekjū mērci, pievienojot citronu un karstu ingveru!


Nepieciešams

Marinētam lasim:

500 g laša

marināde (var nopirkt jau gatavu)

Piedevas

1/2 gurķa

4 redīsi

1 sarkanais sīpols

1 dl turku jogurta

1 daiviņa ķiploka

4 pitas maize

salāti

4 tējk. barbekjū mērces

1/2 kārbas “mung” zaļo pupiņu

Pagatavošana

Sagrieziet lasi gabaliņos. Marinādi un lasi sajauciet bļodā vai maisiņā. Ievietojiet ledusskapī. Uzsildiet grilu. Noskalojiet un sagrieziet gurķus, redīsus un sarkanos sīpolus plānās šķēlītēs. Bļodā samaisiet jogurtu ar saspiestu ķiploku. Nolieciet malā. Grilējiet laša gabaliņus uz apsildāma režģa vidēji tiešā karstumā. Gaidiet, līdz lasis iegūst krāsu un apgrieziet to tikai vienu reizi. Tajā pašā laikā netiešā karstumā grilējiet pitas maizi. Piepildiet pitas maizi ar gurķi, redīsiem, sarkano sīpolu un salātiem, pārlejiet barbekjū mērci. Pievienojiet rupji sagrieztus laša gabaliņus un vēl vairāk mērces. Pa virsu uzlejiet ķiploku jogurtu un zaļās pupiņas.


Avots: santamariaworld.com