ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā kopš septembra var apgūt tehniskās jaunrades programmu (FOTO)

Andra Ozola

2018. gada 22. novembris 08:53

15379
Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā kopš septembra var apgūt tehniskās jaunrades programmu (FOTO)

Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā (JTV) no šā mācību gada gan šīs skolas skolēni, gan bērni no citām skolām var apgūt tehniskās jaunrades programmu “IT/inženierzinātnes”. Bet skolā un arī paši programmas veidotāji un īstenotāji to sauc vienkārši par inženierzinātņu pulciņu. Jaunā interešu izglītības programma īpaša ar to, ka ir inovatīva gan pēc satura, gan mācību veida.

Visās vecuma grupās – no 1. līdz 8. klasei – to pašlaik apgūst vairāk nekā 120 skolēnu. Puse bērnu ir no JTV, bet puse – no citām Jelgavas skolām. Inženierzinātņu pulciņā bērnus māca pieci pedagogi, kuriem ir dažādas slodzes. Palīdz arī mājturības skolotāji, kuri organizē darbu mazajās grupās. Ar vienu grupu (parasti grupā mācās 22 bērni) vienlaikus strādā divi skolotāji, lai process ritētu raitāk.

Katrai grupai paredzētas divas 40 minūšu mācību nodarbības nedēļā, abas notiek viena aiz otras. Grupai ir arī 40 minūšu konsultācija nedēļā – laiks, kad pieejamas tehnoloģijas un pedagogi tēmu padziļinātai apguvei vai savu individuālo projektu izstrādei. JTV interešu izglītības programmu atbalsta ar telpām un mācību līdzekļiem, bet skolotāji nodrošina mācību darba vērtēšanu. Nodarbību saturs, kavējumi, vērtējumi tiek atspoguļoti un saziņa notiek, izmantojot skolvadības sistēmu e-klase.


Foto: Roberts Ķesteris. Visu rakstu lasiet 22. novembra “Zemgales Ziņās”