ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas jauniešu pilsonisko līdzdalību veicinās forumā “Jaunieši var!”

zz.lv

2018. gada 21. novembris 20:35

43
Jelgavas jauniešu pilsonisko līdzdalību veicinās forumā “Jaunieši var!”

Uz diskusiju un sadarbības veidošanu 29. novembrī no pulksten 15.30 alternatīvajā bārā “Melno cepurīšu balerija” pulcēsies gan jaunieši no Jelgavas izglītības iestādēm un jauniešu organizācijām, gan studenti no LLU, gan arī pilsētas pašvaldības un citi sabiedrības pārstāvji, lai jau vienpadsmito reizi forumā “Jaunieši var!” atklāti diskutētu par jauniešiem aktuālām tēmām un kopīgiem spēkiem meklētu iespējamos risinājumus vairākiem izaicinājumiem jauniešu ikdienā, informē Sabiedrības integrācijas pārvaldē.

Šoreiz forumā plānots pievērst uzmanību piecām jauniešiem svarīgām tēmām – atbalsts jauniešu iniciatīvai, izglītības iespējas Jelgavā, brīvprātīgā darba iespējas un vērtība, jauniešu vēlmju izzināšana un informācijas instrumenti.

Foruma pirmajā daļā tiks sniegta videoinformācija par “Jauniešu foruma 2017” rezultātiem un ideju īstenošanu, pievēršot uzmanību konkrētām izmaiņām, darbībām, kas paveiktas situācijas pilnveidošanai. Foruma praktiskajā daļā jaunieši darba grupas vadītāja vadībā stāstīs par personīgo pieredzi jaunatnes lietās Jelgavā, piedalīsies atklātā sarunā ar uzrunātajām amatpersonām, uzdodot viesiem tieši jauniešiem svarīgākos jautājumus, kā arī sniegs dažādas idejas jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanai Jelgavā un Latvijā.

Jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kuriem ir iespēja un vēlēšanās paust savu viedokli, aicināti piedalīties forumā “Jaunieši var!”. Plašāka informācija un pieteikšanās līdz 26. novembrim elektroniski (jelena.grisle@dome.jelgava.lv) vai pa tālruni 63022724, norādot vārdu, uzvārdu, organizāciju.


Foto: pixabay.com