ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Biznesa inkubators ceturtdien aicina uz burgeru ar zinātnieku

zz.lv

2018. gada 21. novembris 20:29

184
Jelgavas Biznesa inkubators ceturtdien aicina uz burgeru ar zinātnieku

“Tāpat kā piemeklējot pareizās garšvielas, burgers kļūst ne vien labs, bet izcils, arī atrodot īsto zinātnieku, produkts var kļūt par veiksmes stāstu. Sadarbība starp zinātni un uzņēmējdarbību vairs nav ekstra, bet nepieciešamība, lai uzņēmums attīstītos ātrāk, radītu inovatīvākus produktus un spētu konkurēt gan vietējā, starptautiskajā tirgū,” uzskata Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas Biznesa inkubatorā un tādēļ 22. novembrī rīko īpašu pasākumu “Burgers ar zinātnieku”.

Kā skaidro Jelgavas Biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Agnese Oļševska, šis būs kārtējais pasākums ciklā “Īstā telpa”, kurā satiekas inovatīvo procesu veicēji un ieviesēji: studenti, izgudrotāji, zinātnieki, ražotāji un uzņēmēji.

Ko tavas idejas attīstībai var dot zinātne? Kā atrast savu zinātnieku? Kā tikt pie 100 procentu granta savas idejas gudrai attīstībai, izmantojot “Vaučeru programmu”? Kāda bijusi citu uzņēmēju pieredze? Kādi unikāli izgudrojumi un tehnoloģijas, ko var izmantot uzņēmēji savas konkurētspējas un inovatīvo produktu attīstīšanai, top universitātēs? Tie ir jautājumi, uz kuriem šajā pasākumā varēs meklēt atbildes.

“Ciklā “Īsta telpa” jau notikuši trīs pasākumi, katrs ar nedaudz citu ievirzi. Akcentēta gan bezatlikuma ražošana, gan zinātnes komunikācija un arī notikusi diskusija par sadarbību starp zinātnieku un uzņēmēju,” stāsta A.Oļsevska.

Pasākums inkubatora telpās norisināsies 22. novembrī pulksten 15. Programma un reģistrācija liaa.gov.lv mājaslapā, sadaļā “Pasākumi”.
Šajā pašā dienā turpat Jelgavas Biznesa inkubatorā no pulksten 11 līdz 15 vēl ir iespējams pieteikties bezmaksas LIAA tehnoloģiju skautu konsultācijām pārtikā, kosmētikā, biofarmācijā, enerģētikā, elektronikā, materiālzinātnēs, IT, dabas zinātnēs, optometrijā un citās jomās.

Kā skaidro A.Oļševska, tehnoloģiju skauti ir dažādu universitāšu vai konkrētu jomu pārstāvji, kas uzņēmējiem var palīdzēt rast risinājumu, piemeklējot speciālistus visdažādākajās nozarēs. Piemēram, uzņēmējam, kurš plāno attīstīt jaunu produktu vai tehnoloģiju, skauti palīdzēs atrast atbilstošo pētniecības organizāciju/universitāti/laboratoriju vai pētnieku, kuru kompetencēs ietilpst konkrēto jautājumu risināšana. Lai pieteiktos šīm konsultācijām, jāraksta uz e-pastu agnese.olsevska@liaa.gov.lv.