ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā koncertēs “Dzeltenie pastnieki”

zz.lv

2018. gada 21. novembris 20:13

201
Jelgavā koncertēs “Dzeltenie pastnieki”

80. gadu grupa “Dzeltenie pastnieki”, kas tiek uzskatīta par regeja un “new wave” žanra pionieri visā bijušajā Padomju Savienībā, 23. novembrī pulksten 21 koncertēs Jelgavā “Melno cepurīšu balerijā”.

Ziņas par “Dzeltenajiem pastniekiem” 80. gados, kad tā Latvijā kļuva par kulta grupu, sākotnēji neizplatījās ne ar radio, ne televīzijas palīdzību, jo tur grupas mūzika pārraidīta netika. “Dzeltenie pastnieki” līdz 80. gadu otrajai pusei nesniedza pat koncertus un darbojās tikai kā mājas studijas grupa, savus ierakstus montējot, griežot un līmējot lenti no dažādiem labāk sanākušajiem dziesmu fragmentiem.
“Dzelteno pastnieku” ieraksti ilgi netika oficiāli izdoti un izplatījās pašplūsmā, interesentiem citam no cita tos pārrakstot ar lenšu un kasešu magnetofoniem. Oficiālus izdevumus visi klasiskie grupas albumi piedzīvojuši tikai pēc tam, kad Ingus Baušķenieks nodibināja savu mūzikas ierakstu izdevniecību.

Grupa izdevusi studijas albumus “Bolderājas dzelzceļš” (1981), “Man ļoti patīk jaunais vilnis” (1982), “Alise” un “Vienmēr klusi” (1984), “Depresīvā pilsēta” (1986), “Naktis” (1987) un “Kaķis” (2003). 2017. gadā ASV mūzikas izdevniecība “Dark Entries” izdeva grupas 80. gadu dziesmu izlasi “Lentu gabaliņi”.

Pie klausītājiem nonācis grupas jaunais albums “Nepieklājīgā meitene”, kas pieejams vinila plates un digitālo failu formātā.


Publicitātes foto