ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku novadā svinīgi iemūrē kapsulu lauksaimniecības un pakalpojumu centra jaunbūves pamatos (FOTO)

Agnese Leiburga

2018. gada 20. novembris 17:51

12274
Ozolnieku novadā svinīgi iemūrē kapsulu lauksaimniecības un pakalpojumu centra jaunbūves pamatos (FOTO)

Lietuvas lauksaimniecības investīciju holdinga “Linas Agro Group” topošā lauksaimniecības tirdzniecības un pakalpojumu centra jaunbūves pamatos svinīgi ieguldīta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Klātesošos ar uzrunām kapsulas iemūrēšanas pasākumā sveica gan SIA “Linas Agro“ un “Dotnuva Baltic” ģenerāldirektors Darjus Jalovecks, gan Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš, “AB Panevėžio statybos trestas” ģenerāldirektors Daļus Gesevičs, kā arī LLU Spēkratu institūta jaunais direktors Aivars Birkavs un SIA “Linas Agro” un “Dotnuva Baltic” direktors Rītis Riskus.

Centru 3300 kvadrātmetru platībā pēc “Linas Agro Group” pasūtījuma par aptuveni 4,8 miljoniem eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), būvēs viens no Lietuvas lielākajiem celtniecības uzņēmumiem “Panevėžio statybos trestas” (PST).

Centrs būs paredzēts divām šā holdinga meitas sabiedrībām Latvijā – “Dotnuva Baltic” un “Linas Agro”. “AB Panevėžio statybos trestas” ģenerāldirektors D.Gesevičs pasākumā apliecināja, ka būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada jūnijā.

“Linas Agro Group” ieņēmumi pagājušajā finanšu gadā bija 634,242 miljoni eiro jeb par 1,7 procentiem mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet grupas tīrā peļņa šai laikā sarukusi par 7,8 procentiem – līdz 7,749 miljoniem eiro.


Foto: Agnese Leiburga