ZZ.lv ARHĪVS

Sesavā nodeg neapsaimniekota ēka

zz.lv

2018. gada 20. novembris 10:47

248
Sesavā nodeg neapsaimniekota ēka

Aizvadītajā piektdienā un svētku brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 23 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, desmit uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Svētdien pulksten 2.34 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Lielajā ielā, daudzstāvu daudzdzīvokļu ēkā jūtams sadūmojums. Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji pa logu iekļuva pirmā stāva dzīvoklī un konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens. Dzīvoklī gulēja vīrietis, kurš tika pamodināts un nodots mediķu pārbaudei.

Savukārt pirmdien pulksten 17.36 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Sesavas pagastā deg neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pilnā platībā deg pusotrstāvīga neapsaimniekota ēka, kurai jau daļēji iebrucis jumts. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja sliktais piebraucamais ceļš un ūdens trūkums. Ūdens ugunsgrēka dzēšanai tika nodrošināts, to pievedot no 2,5 kilometru attālumā esošā dīķa. Kopējā degšanas platība bija 150 kvadrātmetru. Ugunsgrēks tika nodzēsts pulksten 23.38. Dzēšanā piedalījās Bauskas daļas un Elejas posteņa ugunsdzēsēji glābēji.


Foto: pixabay.com