ZZ.lv ARHĪVS

Novembra beigās Jelgavā notiks konference par inovācijām zivsaimniecības nozarē

LETA

2018. gada 20. novembris 10:13

88
Novembra beigās Jelgavā notiks konference par inovācijām zivsaimniecības nozarē

30. novembrī notiks zivsaimniecības konference "Inovācijas zivsaimniecības nozarē un Latvijas zivsaimniecības attīstības tendences", aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Konferencē plānots arī runāt par to, ko Latvijas zivsaimniekiem ir devis Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds (EZJF) un ko tas paredz pēc 2020. gada.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) konferencē klātesošos informēs par zivsaimniecībai aktuāliem jautājumiem, bet ZM Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riestiņš analizēs nozares attīstības tendences. Savukārt Lauku atbalsta dienesta (LAD) Zivsaimniecības un valsts atbalsta departamenta direktors Rinalds Vācers stāstīs par EJZF labo projektu piemēriem.

Rīgas Tehniskās universitātes eksperti konferencē iepazīstinās ar zemfrekvences akustisko raidītāju, kas ir ļoti aktuāls zvejniekiem roņu atbaidīšanā, kā arī ar atjaunojamās enerģijas izmatošanas iespējām zivsaimniecības uzņēmumos.

Konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt LLU piedāvājumu jaunu zivju produktu radīšanā, apmeklējot un iepazīstot LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti.

ZM Zivsaimniecības sadarbības tīkla speciālists informēs par nozares popularizēšanas un sadarbības iespējām. Savukārt "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" vēstīs par pieejamo atbalstu zivsaimniecības nozarei.

Konference notiks 30. novembrī LLU Sudraba zālē un sāksies pulksten 11.

To rīko ZM sadarbībā ar Zivsaimniecības sadarbības tīklu.


Foto: no arhīva