ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā pulcējas ap 300 jauno džudistu (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 18. novembris 17:46

4192
Jelgavā pulcējas ap 300 jauno džudistu (FOTO)

Ap 300 jauno džudistu, tostarp ne vien Latvijas klubu, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Somijas sportistus, Zemgales Olimpiskajā centrā pulcēja pilsētas atklātās meistarsacīkstes, ko ar Jelgavas Sporta servisa centra atbalstu rīkoja klubs “Jelgavas džudo” trenera Sergeja Vasjkova vadībā un Bērnu un jaunatnes sporta skola.

Jelgavas BJSS kuplā skaitā pārstāvēja treneru S.Vasjkova, Gunta Malēja, Kima Usačeva un Marinas Mazures audzēkņi, 25 komandu kopvērtējumā spēcīgajā konkurencē ierindojoties otrajā vietā. “Godalgu ziņā priekšā palaidām vienīgi Rīgas klubu “Kyoday”, bet mūsu pilsētas “krājkasītē” iegūla 34 medaļas – sešas zelta, 12 sudraba un 16 bronzas,” mājinieku guvumu rezumē S.Vasjkovs. Trešo aili komandu vērtējumā ieņēma Gomeļas rajona sporta skola, bet Tamperes kluba “piecinieks” – augstajā septītajā vietā.

No Jelgavas BJSS audzēkņiem savās svara kategorijās zelta medaļas izcīnīja Maksims Solovjovs un Nils Skuja (U10), Artjoms Marčenko un  Deniss Britikovs (U12), Ņikita Skorbenko un Edgars Dukaļskis (U18).

Sudrabu ieguva Artjoms Marčenko, Markuss Pafrāts un Dmitrijs Žukausks (U10), Pāvels Baks un Sergejs Adatiņš (U12), Artjoms Grigorjevs, Severīns Bondaļuks, Ņikita Vinogradovs un Danils Lukjančikovs (U14). Danilam arī sudrabs U16 grupas konkurencē, kur tāda paša kaluma godalgu nopelnīja Viktors Dmitrečkovs, bet U18 grupā – Jānis Bistrovs.

Bronzas medaļniekos savukārt U10 grupā Pjotrs Piļenoks, Aleksandrs Tuuls, Arnolds Losāns un Alekss Patejenoks, U12 grupā – Maksims Solovjovs, Daņila Belihs, Dmitrijs Žukausks, Ričards Zorovs un Arnolds Losāns, U14 grupā – Ruslans Poļiško, Jegors Merkuševs un Rolands Skuja, U16 grupā – Daniils Troščenkovs un Artūrs Gorniks, U18 – Maksims Kuzmenko un Marks Sutika.

“Vairāki sportisti pārbaudīja spēkus ne vien savā, bet arī nākamās vecuma grupas konkurencē,” dažu uzvārdu atkārtošanos šajā sarakstā skaidro S.Vasjkovs un piebilst, ka godam centušies ir visi.


Foto: Ruslans Antropovs. Visu rakstu lasiet 15. novembra “Zemgales Ziņās”