ZZ.lv ARHĪVS

“Credit24” meistarlīga: Jelgavas volejbolisti joprojām bez uzvarām (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 18. novembris 16:52

991
“Credit24” meistarlīga: Jelgavas volejbolisti joprojām bez uzvarām (FOTO)

“Credit24” meistarlīgā divas mājas spēles pret igauņu komandām nedēļas nogalē aizvadīja “Biolars/Jelgava” vienība. Jelgavniekiem līdz šim turnīrā vēl nav izdevies tikt pie panākuma, un arī šoreiz punkti tabulā tika viesiem.

Ierastās ZOC halles aizņemtības dēļ abi mači gan notika citas zālēs – sestdien pret tabulas vicelīderiem “Bigbank Tartu” Ozolnieku Sporta namā, bet svētdien pret septītajā ailē esošo “TalTech” – Jelgavas Sporta hallē. Uzticamākie līdzjutēji gan abās bija klāt, taču kā laukumā, tā tribīnēs spēles noslēdzās ar manāmu vilšanos.

Tartu vienības objektīvais pārspēks bija acīm redzams un izpaudās arī rezultātā – pa setiem 25:17, 25:14 un 25:15. Toties šodien pret talliniešiem jelgavnieki savai pirmajai uzvarai bija pavisam tuvu, bet iespējas neizmantoja. Pirmajā setā ļoti līdzīgā cīņā (6:6, 10:10, 16:16, 20:20) tikai galotnē veiksme nostājās viesu pusē. Otro, jau sākumā tikuši četru punktu vadībā, savā labā ar 25:19 noslēdza mājinieki. Taču trešajam un ceturtajam (21:25, 16:25) jau acīmredzami pietrūka spēku un cīņas gribas.

“Pašu iepriekš norunāto nevarējām līdz galam izpildīt,” secināja komandas kapteinis valgundnieks Aivis Āboliņš. “Slimību, traumu un citu apstākļu dēļ faktiski šosezon īsti neesam pilnā sastāvā trenējušies,” viņš atzīst. Šodienas spēlē varēja palīdzēt iepriekš apslimušais Kārlis Pauls Levinskis, kas ar 16 punktiem statistikā bija rezultatīvākais. 14 pievienoja Māris Lancmanis, deviņus Gatis Slavēns, astoņus A.Āboliņš.

Kā vēl viena iespēja pašapziņas celšanai tagad jāuzlūko Latvijas kausa izcīņas pirmā kārta pret “Daugavpils Universitāti” – trešdien izbraukumā, bet 28. novembrī atbildes spēlē pašu laukumā.



Foto: Ruslans Antropovs (no spēles pret “Bigbank Tartu”)