ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī svētdien notiks simtgades spēle

zz.lv

2018. gada 18. novembris 15:47

78
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī svētdien notiks simtgades spēle

Lai izzinātu Jelgavas un Latvijas vēsturi, lieli un mazi jelgavnieki un pilsētas viesi 18. novembrī no pulksten 16 līdz 19 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī aicināti piedalīties izzinošā un izglītojošā pasākumā “Latvijas simtgades spēle tornī”, katrā stāvā veicot nelielu uzdevumu saistībā ar valsts desmitgadēm, informē Jelgavas reģionālā Tūrisma centra pārstāve Sandra Grigorjeva.

Spēles laikā dalībniekiem būs jānosūta e-kartīte ar fotosveicienu valsts svētkos, jāsaliek Zemgales rakstu puzle, jāizkrāso gabaliņš no mozaīkas un jārod pareizās atbildes uz jautājumiem par Latvijas, Jelgavas un Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas vēsturi, kā arī jāveic citi izzinoši un izglītojoši uzdevumi.

Spēles dalībnieki, kuri būs veikuši visus uzdevumus, kā balvu saņems iespēju fotografēties fotostūrī un uzreiz iegūt savā īpašumā svētku foto.

No pulksten 17 uz Sv.Trīsvienības baznīcas torņa fasādes būs vērojams īpaši svētkiem veidots 3D grafikas, skaņas un gaismas
multimediāls uzvedums “Pilsētas dziesma”. Projekcija darbosies ik pēc piecām minūtēm, un to aplūkot varēs līdz pulksten 22.

Sv.Trīsvienības baznīcas torņa skatu laukums un izstāžu zāle apmeklētājiem būs atvērti līdz pulksten 22. Izstāžu zālē šobrīd apskatāma izstāde “Jelgava toreiz un tagad” ar īsiem stāstiem par senās Jelgavas ēkām, kā arī multimediju ekrānā savietotas fotogrāfijas ar pilsētas skatiem 20. gadsimta sākumā un mūsdienās.

Spēlē piedalīties, apmeklēt ekspozīcijas un skatu laukumu varēs, iegādājoties Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa ieejas biļeti.


Publicitātes foto