ZZ.lv ARHĪVS

Pasniegti Jelgavas augstākie apbalvojumi (FOTO)

Santa Logina

2018. gada 18. novembris 12:38

81963
Pasniegti Jelgavas augstākie apbalvojumi (FOTO)

Sakot paldies par degsmi un pašaizliedzību, ar kādu ikdienā tiek veikts darbs, valsts simtās dzimšanas dienas priekšvakarā tika pasniegti Jelgavas augstākie apbalvojumi – “Goda raksts” un “Goda zīme”.

Par aktīvu sabiedrisko darbību un ieguldījumu Jelgavas iedzīvotāju drošībā un aizsardzībā ar Goda zīmi tika apbalvots bijušais Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona komandieris pulkvežleitnants Ilmārs Džeņevs. Viņš Jelgavā ieradies 2012. gadā, un toreiz iespaids bijis drūms – novembris pelēkāks nekā šogad, Lielā iela uzrakta. “Taču Jelgavā es sastapu cilvēkus – gaišus, atklātus, aizrautīgus, sabiedriski aktīvus un prasmīgus. Sešu gadu dienests pagāja kā viens mirklis,” atminas I.Džeņevs.

Goda zīme piešķirta arī šķēpmetējam Jānim Lūsim, kuru, izrādot cieņu, klātesošie sveica, stāvot kājās, tautas daiļamatu meistarei Ausmai Spalviņai, Jelgavas katoļu diecēzes bīskapam Edvardam Pavlovskim, “NP Properties” valdes priekšsēdētājai Elitai Moisejai, zvērinātam advokātam Ilmāram Cīrulim, folkloras kopas “Dimzēns” vadītājai Veltai Lejai un grupai “Prāta vētra”, kas apbalvojumu saņēma jau iepriekš.

Savukārt ar Goda rakstu apbalvoti bijusī SIA “Jelgavas ūdens” darbiniece Irēna Čivžele, arhitekts Modris Liepa, SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Oksana Slobodjana un Jelgavas 4. vidusskolas skolotāja Sanita Baltiņa. “Ir brīnišķīgi Latvijas simtgades priekšvakarā saņemt atzinību par jauniešu patriotisko audzināšanu, tāpēc gribas mums visiem un sev atgādināt spēcīgos un tomēr arī vienkāršos vārdus no tautasdziesmas: “Man pieder tēvu zeme ar visām atmatām, man pašam kungam būt, man pašam arājam.” Būsim gan kungi, gan arāji savā zemē, ar savu personīgo piemēru un darbiem rādīsim to arī mūsu jauniešiem, jo viņi būs tie, kas veidos nākamo Latvijas simtgadi,” aicināja S.Baltiņa, sakot paldies gan ģimenei par atbalstu, gan kolēģiem, “kuri spējuši mūsdienu jaunietim Latvijā parādīt īstās un patiesās Latvijas vērtības – darba tikumu, dziesmas un dejas kultūru, tēvzemes mīlestību”, gan jauniešiem, “kuri ikdienā ir ne tikai mani skolēni, bet arī domubiedri un ar kuriem kopā es varu paveikt daudz labu darbu”.

Kopā ar Goda zīmi apbalvojamie saņēma 500 eiro, bet Goda rakstu – 300 eiro. Kopumā naudas balvām atvēlēts 6241 eiro.

Laureātus sveica grupas “Tautumeitas” un “Auļi”.


Foto: Ruslans Antropovs