ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieces pirmo apli noslēdz ar zaudējumu

Jānis Tiltiņš

2018. gada 17. novembris 01:43

88
Jelgavnieces pirmo apli noslēdz ar zaudējumu

Septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi "Jelgava/BJSS" sieviešu komanda, kas Baltijas sieviešu klubu apvienotajā regulārā čempionāta pirmā apļa pēdējā spēlē izbraukumā atzina BK "Saldus/Sporta skola" pārākumu ar 67:72.

Visa spēle ritēja kā pa viļņiem. Spēles gaitā kāda no komandām nespēja iegūt vairāk kā sešu punktu pārsvaru, turklāt vadības maiņas notika 11 reizes, bet neizšķirts rezultāts uz tablo bija vērojams 12 reizes. Lai arī jelgavnieces trāpīja grozā 48 procentus no raidītajiem metieniem divu punktu vērtē, kas bija krietni augstāks radītājs, nekā mājiniecēm, tomēr ļoti zemā metienu precizitāte no tālās distances (17 procenti) un no soda metienu līnijas (57 procenti) neļāva Harija Zelča vadītajām dāmām izcīnīt panākumu. "Jelgavas/BJSS" spēlētājas bija arī krietni pārākas cīņā par atlecošajām bumbām (52:35), taču kļūdu skaits bija krietni lielāks nekā Saldus spēlētājām – 28:19.

Katrīna Kārkle bija jelgavnieču rezultatīvākā spēlētāja, sakrājot 18 punktus. Diāna Dude guva 14 punktus, izcīnīja 13 bumbas zem groziem un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, bet Alise Karlsone pievienoja 10+10.

Pēc piedzīvotā zaudējuma "Jelgavas/BJSS" vienība turnīra tabulā joprojām saglabā 10. vietu, pateicoties izcīnītajai uzvarai pār Tartu Universitātes komandu. Saldus vienība ar identisku bilanci ieņem pēdējo pozīciju, taču vietu virs mūsu dāmām tabulā ar divām uzvaram un astoņiem zaudējumiem ieņem igauņu "G4S Noorteliiga".

Pēc desmit aizvadītām spēlēm par komandas rezultatīvāko spēlētāju mūsu vienībā kļuvusi Alise Karlsone, kas vidēji atzīmējas ar 12,1 punktu (līgā 14. vieta), bet līdere atlecošo bumbu kategorijā (11,7 – līgā 2. vieta) un rezultatīvajās piespēlēs (3,3 – līgā 8. vieta) ir Diāna Dude.

Par Latvijas–Igaunijas Sieviešu basketbola līgas oktobra vērtīgāko spēlētāju atzīta "Tallinas Universitātes" līdere Annika Kostere. 

Turnīra tabula:
"Tallina Ulikool" 9 – 1,

"TTT Juniores" 8 – 2,

"RSU" 8 – 1,

"Daugavpils universitāte" 6 – 3,

"Audentese Spordiklubi" 5 – 5,

"TTT Kadetes" 5 – 4,

"Tartu Ulikool/Kalev" 4 – 6,

"Liepāja/LSSS" 4 – 5,

"G4S Noorteliiga" 2 – 8,

"Jelgava/BJSS" 1 – 9,

"Saldus/Sporta skola" 1 – 9/


Foto: Ruslans Antropovs