ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas 4. sākumskolā valsts svētkus atzīmē ar ierindas skati

Gaitis Grūtups

2018. gada 17. novembris 01:30

2046
Jelgavas 4. sākumskolā valsts svētkus atzīmē ar ierindas skati

Noslēdzot Latvijas valsts svētku nedēļu, Jelgavas 4. sākumskolā tika sarīkota ierindas skate, kurā piedalījās vairāk nekā 270 piekto un sesto klašu skolēnu. Svētku tērpos, brašā solī, turklāt dziedot karavīru dziesmas, viņi kolonā pa divi apsoļoja skolas aktu zāli, kā arī nolīdzinājās ierindā.

Soļot skolēniem bija mācījuši Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona 2. rotas virsseržants Ziedonis Strods, kā arī jaunsardzes instruktori seržanti Daina Kleinberga un Aigars Saulīte. Skates noslēgumā visas vienpadsmit skatē piedalījušās klases no bataljona komandiera Arvja Zīles saņēma sertifikātu par apgūtajiem soļošanas pamatiem. “Mani priecē jūsu apņēmība un brašums. Lai tāds būtu arī mūsu bataljona zemessargiem, kas 18. novembrī piedalīsies Rīgā Nacionālo Bruņoto spēku parādē!” teica zemessardzes bataljona komandieris. Viņš ar smaidu piebilda, ka tikai no malas var likties, ka soļošana ierindā ir vienkārša lieta un ka gatavošanās skatei būs devusi skolēniem jaunas zināšanas un prasmes. Komandieris uzsvēra, ka mācēt soļot ar dziesmu – tas jau ir augstāks zināšanu līmenis. Savukārt jaunsardzes instruktore Daina Kleinberga piebilda, ka visi ir aicināti no mācībām brīvajā laikā pievienoties jaunsargiem.

Skolas direktores vietniece Ginta Upīte zz.lv pastāstīja, ka, tuvojoties valsts svētkiem, ierindas skates 4. sākumskolā notiek jau trešo gadu un ka bērni tām gatavojas nopietni. Ir uztraukušies ne pa jokam. “Labi soļot vajadzēs arī pilsētas svētku gājienā,” piebilda viņas kolēģe Aija Kuķalka.


Foto: Gaitis Grūtups