ZZ.lv ARHĪVS

Valsts simtgades noskaņās izskrien Latvijas kontūru Jelgavā (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 17. novembris 00:58

12362
Valsts simtgades noskaņās izskrien Latvijas kontūru Jelgavā (FOTO)

Turpinoties Latvijas simtgades svinībām, piektdien norisinājās Jelgavas Vieglatlētikas kluba sadarbībā ar pilsētas Sporta servisa centru rīkotais pasākums “Izskrien Latviju Jelgavā”. Valsts kontūra pilsētas ielās bija iezīmēta 5,5 kilometru garā distancē, kurā sportiskas skriešanas, nūjošanas, riteņbraukšanas vai ģimeniskas pastaigas veidā ar bērnu ratiņiem devās prāvs pulks visdažādākā vecuma jelgavnieku.

“Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad kontūras skrējienu rīkojām pirmoreiz, šogad, acīmredzot uz simtgades emociju viļņa, dalībnieku ir krietni vairāk,” Sporta servisa centra direktora vietniece Maija Actiņa lēsa, ka to varētu būt ap četriem simtiem. 4. vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova savukārt atklāja, ka skolu pārstāvēja 100 sporta klašu audzēkņu.

Līdzās skrējējiem ar lielāku vai mazāku sacensību pieredzi netrūka arī dažāda vecuma iesācēju, kas starta vietā Mātera ielas hallē varēja izmantot Eiropas Sociālā fonda projekta finansētas izglītojošas un praktiskas konsultācijas par veselīgu uzturu, traumu profilaksi, pareizām nūjošanas iemaņām u.c.

Iesildījušies spartatlonista Edgara Simanoviča vadībā, dalībnieki devās trasē, kas veda pa pilsētas centra ielām, Pasta salu, Driksas un Mītavas tiltiem, Raiņa, Alunāna un Stacijas parkiem, gar pieminekli Jelgavas atbrīvotājiem. Noslēgumā visi bija aicināti kopības radītā svētku noskaņā pacienāties ar veselīgiem našķiem un tēju.


Foto: Ruslans Antropovs