ZZ.lv ARHĪVS

"Jelgava/LLU" ar kaujiniecisku noskaņojumu revanšējas "Turībai"

Jānis Tiltiņš

2018. gada 15. novembris 17:17

71
"Jelgava/LLU" ar kaujiniecisku noskaņojumu revanšējas "Turībai"

Ar milzīgu cīņas sparu, gribasspēku un enerģiju 13. novembra spēlē laukumā darbojās "Jelgavas/LLU" basketbolisti, kas šoreiz neielaidās nekādos kompromisos un Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas čempionātā spēlē viesos pārliecinoši revanšējās "Turības" komandai ar 100:81.

Jelgavnieki uzvarēja pirmajās trijās ceturtdaļās un iegūto pārsvaru pēdējā spēles nogrieznī spēja noturēt, izcīnot šosezon sesto panākumu. Lai arī "Jelgavas/LLU" basketbolisti zaudēja cīņā par atlecošajām bumbām, tomēr mazāk izdarītais kļūdu skaits un krietni augstāka metienu precizitāte no visām distancēm, ļāva Gata Justoviča vadītajai komandai uzvarēt spēlē. Jāatzīmē, ka Jelgavas basketbolisti realizēja 19 metienu no trīs punktu zonas, uzrādot 59 procentu precizitāti. Šis ir mūsu vīru raženākais tālmetienu skaits vienā spēlē šosezon.

"Visi kā viens devās laukumā ar milzīgu motivāciju un vēlmi uzvarēt. Visiem "dega" acis, un tas atspoguļojās rezultātā. Lai arī mājinieki mūsu spēlētājus provocēja uz netīru spēli, mēs bijām pacietīgi un uzvarējām ar skaistu spēli laukumā," gandarīts ir "Jelgavas/LLU" galvenais treneris G.Justovičs.

Sezonas labākais sniegums Kasparam Neimanim, kurš nepilnās 18 minūtēs sakrāja 23 punktus, realizējot sešus no astoņiem tālmetieniem un kļūstot par jelgavnieku rezultatīvāko spēlētāju. Andris Justovičs pievienoja vel 17, bet Armands Seņkāns guva 16.

Neskatoties uz jelgavnieku trīs zaudējumiem, mūsu komandai pie veiksmīga scenārija, ka grupā tiek uzvarētas visas atlikušās spēles un "RSU" pieveic "Turību", "Jelgavas" basketbolisti var izcīnīt 1. vietu B grupā. Savukārt sacensību nolikums paredz, ka pirmajā fināla grupā iekļūst katras grupas četras labākās vienības.

Nākamā spēle "Jelgava/LLU" vienībai jau 16. novembrī izbraukumā pret "Līvānu stikla" komandu, kurai jelgavnieki savā laukumā kapitulēja pirmajā tikšanās reizē ar minimālu 86:87.



LBL-2,

Rīga, 13. novembris

"Turība"–"Jelgava/LLU" 81:100 (18:25, 20:26, 20:26, 23:23)

Jelgava: K.Neimanis 23, A.Justovičs 17, A.Seņkāns 16, S.Mētra 15+5rp, J.Bērziņš 13, R.Avotiņš 8, M.Husko 5, T.Bitītis 3+5rp, R.Enģelis, E.Kravinskis, K.Krūmiņs, U.Feldmanis.

Turnīra tabula:

B grupa

"RSU" 7 – 2,

"Jelgava/LLU" 6 – 3,

"Ventspils augstskola" 6 – 3,

"Turība" 6 – 2,

"Līvanu stikls" 4 – 4,

"Rīga/KP BA/DSN" 1 – 8,

"Liepāja/LSSS" 0 – 8.


Foto: Ruslans Antropovs