ZZ.lv ARHĪVS

HK “Zemgale/LLU” piekāpjas “Prizmai” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 15. novembris 11:52

177
HK “Zemgale/LLU” piekāpjas “Prizmai” (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē HK “Zemgale/LLU” hokejisti varonīgi atspēlējās no pesimistiskā rezultāta 0:2, izvirzījās vadībā, bet nespēja to nosargāt, piekāpjoties HK “Prizma” ar rezultātu 3:4 (0:1; 2:1; 1:2). Jelgavnieku rindās ar vārtu guvumiem atzīmējās Ričards Bernhards, Rustams Begovs un Artjoms Ogorodņikovs.

Pirmo trešdaļu komandas sāka ar pozicionālo cīņu, mēģinot pārņemt ripas kontroli savās rokās. Ceturtajā spēles minūtē HK “Zemgale/LLU” uzbrucējam Aleksandram Novikovam bija lieliska iespēja atklāt spēles rezultātu, bet rīdzinieku vārtos precīzi nospēlēja vārtsargs Jānis Auziņš. Nepagāja ne minūte, kad jelgavnieki kļūdījās, izejot no savas zonas, un tas ļāva HK “Prizma” uzbrucējam Sergejam Pečuram iziet vienam pret vārtsargu Rihardu Cimermani, atklājot spēles rezultātu – 0:1. Jelgavniekiem pirmajā trešdaļā izdevās vairāk kontrolēt ripu un veidot bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem, bet rezultāts pirmajā trešdaļā vairs nemainījās.

Otrajā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” spēlētāji palielināja savu spēles ātrumu, kas viņiem deva vēl vairāk iespēju pārņemt spēles vadību, bet trešdaļas vidū viņus pievīla noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpumu. HK “Prizma” spēlētāji lieliski izspēlēja vairākumu, un uzbrucējs Armands Bērziņš panāca spēles rezultātu 0:2. Neskatoties uz pesimistisko noskaņojumu, HK “Zemgale/LLU” pēc piecām minūtēm spēja izlīdzināt rezultātu. Sākumā vairākumu izmantoja Ričards Bernhards, kurš vārtu priekšā pielaboja ripas lidojumu (piespēles Vladislavam Adeļsonam un Iļjam Makarovam), bet tad pēc trīsdesmit sekundēm individuālo meistarību izrādīja uzbrucējs Rustams Begovs – 2:2.

Trešās trešdaļas ceturtajā minūtē pēc Rustama Begova piespēles fantastiskus vārtus guva uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs, izvirzot “Zemgali/LLU” spēles vadībā ar rezultātu – 3:2. No šī brīža “Prizmas” spēlētāji manāmi palielināja savu spiedienu, kas viņiem deva iespēju gūt divus vārtus. Precīzi viesu rindās bija Kristaps Riekstiņš un Juris Bērziņš – 3:4. Jelgavnieku spēles ritmu pamatīgi iedragāja mazākumi, kurus komandai nācās piedzīvot piecas reizes. Lai arī pretinieks neizmantoja nevienu no tiem, “Zemgales/LLU” spēlētāji uzbrukumu vietā bija spiesti aizstāvēt savus vārtus.

HK “Zemgale/LLU” ar 24 punktiem joprojām ieņem trešo vietu turnīra tabulā, tomēr arī Latvijas čempioniem HK “Kurbads” ir tikpat punktu, un viņiem vēl ir viena spēle rezervē. Komandai pilnīgi noteikti ir nepieciešamas jaunas uzvaras, bet nākamā spēle 17. novembrī nesola būt viegla, jo jelgavnieki izbraukumā tiksies ar turnīra otrās vietas īpašnieci – HK “Mogo”.


Foto: Ruslans Antropovs