ZZ.lv ARHĪVS

Atlaistā Jelgavas ziedu veikala pārdevēja no uzņēmuma vēlas piedzīt 5201 eiro

LETA

2018. gada 14. novembris 17:55

1947
Atlaistā Jelgavas ziedu veikala pārdevēja no uzņēmuma vēlas piedzīt 5201 eiro

Bijusī darbiniece no Jelgavas uzņēmuma SIA "Dārzs", kas, iespējams, sagrozījis grāmatvedības datus un ziedu vietā Jelgavas domei piegādājis alkoholu, kopumā vēlas piedzīt 5201 eiro, aģentūru LETA informēja Kurzemes apgabaltiesas konsultante Aiga Laugale.

Pirmajā instancē ziedu pārdevēja cēlusi prasību pret "Dārzu" par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, atlīdzības piedziņu par darba piespiedu kavējuma laiku un morālā kaitējuma piedziņu. Taču, kā skaidroja Laugale, apelācijas sūdzībā netiek uzturēts lūgums par atjaunošanu darbā.

Apelācijas sūdzībā tiek uzturēts pirmās instances tiesā izvirzītais prasījums par atlīdzības par darba piespiedu kavējuma laiku 2621 eiro apmērā un morālā kaitējuma – 2580 eiro – piedziņa. Laugale atgādināja, ka prasītājam ir tiesības izvirzīt prasījumu par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu tādā apmērā, kas viņa ieskatā atzīstams par atbilstošu, bet jautājumu par atlīdzinājuma apmēru izlemj tiesa.

Jau vēstīts, ka Kurzemes apgabaltiesa 29. novembrī pulksten 12 skatīs bijušās darbinieces apelācijas sūdzību par pirmās instances spriedumu saistībā par atlaišanu no Jelgavas uzņēmuma "Dārzs", kas, iespējams, sagrozījis grāmatvedības datus un ziedu vietā Jelgavas domei piegādājis alkoholu.

Darbiniece cēlusi prasību pret "Dārzu" par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, atlīdzības piedziņu par darba piespiedu kavējuma laiku un morālā kaitējuma piedziņu. Latvijas Radio iepriekš ziņoja, ka viņa no darba atlaista par trauksmes celšanu par aizdomīgiem Jelgavas domes tēriņiem uzņēmuma veikalā, lai gan oficiāli darbs viņai uzteikts štatu samazināšanas dēļ.


Foto: no arhīva