ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā darinās sapņu ķērājus valsts karoga krāsās

zz.lv

2018. gada 14. novembris 07:34

139
Jelgavā darinās sapņu ķērājus valsts karoga krāsās

Jelgavas reģionālā Tūrisma centra organizētā cikla “Tradicionālo amatu dienas” nodarbībā “Sapnis par Latviju” sestdien, 17. novembrī, pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī varēs izveidot sienas dekoru valsts karoga krāsās, informē centra pārstāve Sandra Grigorjeva.

Nodarbībā tiks darināts zirnekļu tīklam līdzīgs dekors, kuru pasaulē pazīst kā sapņu ķērāju, un tas varēs kalpot kā interesants interjera dekors vai izmantots “sapņu ķeršanā”. Lai arī sapņu ķērāja dzimtene ir Ziemeļamerika, nodarbībā to ietērps valsts svētkiem atbilstošā noformējumā, un tas varēs kalpot arī kā neparasts svētku dekors.

Tradicionālo amatu dienas nodarbību vadīs meistare Zane Beitere-Šeļegovska, kura nodarbības dalībniekiem palīdzēt izveidot dažādu formu un lieluma sapņu ķērājus ar metāla karkasu, kas tiks rotāts ar sarkanām un baltām lentēm, dzīpariem, mežģīnēm un latvju rakstiem greznotu audumu.

Amatu dienas nodarbībā aicināti piedalīties visi interesenti, tostarp ģimenes ar bērniem, kas vēlas radoši darboties, apgūt ko jaunu un izveidot savu sapni par Latviju.

Visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti. Informācija par nodarbības cenu un pieteikšanās pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.



Publicitātes foto