ZZ.lv ARHĪVS

Laiks tējai. Un vafelēm!

Agnese Leiburga

2018. gada 13. novembris 19:21

344
Laiks tējai. Un vafelēm!

Atceros – bērnībā lasot grāmatas, likās kaut kas īpaši vilinošs smalkajos tējas dzeršanas aprakstos, kas nereti papildināja stāstos un romānos attēlotās ainas. Smalkas dāmas, greznas tējas servīzes un mutē kūstoši gardumi, kas, kā likums, tika baudīti kopā ar gardajiem dzērieniem.

Sākoties aukstākam laikam, tēja būs pašā laikā, bet kā gan to baudīt bez kārumiem piedevās? Un te nu veikalā pirktie nebūs īstā izvēle, tāpēc ierosmei saldas un sāļas (tiem, kas nemīl saldumus) vafelītes tējas laika izbaudīšanai.


Mazās vafelītes

Nepieciešams:

200 g miltu

80 g cukura

185 g sviesta

Tējk. vaniļas cukura

Tējk. ruma

1 vai 2 olas

Šokolāde (ja vēlas)


Pagatavošana:

Uz mīklas dēļa uzsijā miltus, piemaisa cukuru un mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, vaniļas cukuru un rumu. Visu kārtīgi samīca. No mīklas veido mazas lodītes, katru atsevišķi cep vafeļu pannā, kamēr zeltainas. Ja vēlas vafeles padarīt vēl īpašākas, kad tās atdzisušas, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un apmērcē katras vafelītes vienu malu.


Sāļās vafelītes

Nepieciešams:

150 Holandes vai Krievijas siera

200 g skābā krējuma

125 g sviesta

Tējk. ķimeņu

2 ēd.k. sēklu maisījuma

1,5 glāze miltu

Pustējk. sodas


Sieru sarīvē, sviestu izkausē. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Uz vafeļu pannas liek mīklas piciņas un cep zeltaini brūnas. Pēc izmēģinājuma cepiena, ja nepieciešams, mīklai pievieno vēl nedaudz miltu.


Lai labi garšo!