ZZ.lv ARHĪVS

Valgundē izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks (papildināts)

zz.lv

2018. gada 13. novembris 13:04

1123
Valgundē izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks (papildināts)

Šonakt Jelgavas novada Valgundes pagastā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks – lielā platībā aizdegusies vienstāva ēka un kokmateriāli, taču pēc pulksten 7 ugunsgrēku izdevies lokalizēt.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece, šonakt pulksten 3.30 dienests saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāva ēka ar šīfera jumtu 800 kvadrātmetru platībā un ēkai blakus esošie kokmateriāli 200 kvadrātmetru platībā.

Ēkas kopējā platība ir 1500 kvadrātmetru. Nedegošo kokmateriālu izvešanai no ēkas tika piesaistīta uzņēmuma traktortehnika. Dzēšanas darbus apgrūtināja stiprais vējš, kas veicināja liesmu izplatību, un ūdens trūkums, kas tika risināts, pievedot ūdeni no pusotra kilometra attālumā esošā dīķa. Ugunsgrēka dzēšanas darbus veica Jelgavas, Ķemeru, Olaines, Kalnciema un Dobeles ugunsdzēsēji glābēji.

Šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt pulksten 7.13, taču turpinājās dzēšanas darbi, lai liesmas un gruzdēšanu pilnībā likvidētu. Pulksten 13.33 ugunsgrēks likvidēts, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Savukārt pulksten 4.24 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vītiņu ielu Aucē, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēkas otrais stāvs un jumts 120 kvadrātmetru platībā. Lai veiktu dzēšanas darbus, ugunsdzēsēji glābēji pieveda ūdeni no apmēram 500 metru attālumā esošā hidranta. Dzēšanas laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 6.57 ugunsgrēks lokalizēts, un no rīta turpinājās tā dzēšana. Notikuma vietā strādāja Auces, Dobeles un Saldus ugunsdzēsēji glābēji.

Vakar pēcpusdienā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja un no ceļa braucamās daļas novāca nolūzušu koku. Savukārt Kandavā un Tukumā dzīvojamajās mājās dūmvadā dega sodrēji.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 12. novembra pulksten 6.30 līdz 13. novembra pulksten 6.30, VUGD kopumā saņēmis 39 izsaukumus – dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinoši, informēja Palkavniece.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Mārupē, Zeltrītu ielā, izcēluši kanalizācijas akā iekritušu bebru, Ādažos, Attekas ielā, no koka nocēluši kaķi, bet Rīgā, Dzirciema ielā, atbrīvojuši divus putnus, kas bija iestrēguši starp jumta kori un griestiem.


Foto: pixabay.com