ZZ.lv ARHĪVS

“Jelgavas/LLU” dāmas pirmajā mājas spēlē izliek visus spēkus (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 8. novembris 23:33

2213
“Jelgavas/LLU” dāmas pirmajā mājas spēlē izliek visus spēkus (FOTO)

Uzvaras un arī zaudējuma garšu divās aizvadītajās Baltijas līgas čempionāta mājas spēlēs paspēja izbaudīt galvenā trenera Jāņa Leiša un asistenta Alda Bērziņa vadītā “Jelgava/LLU” dāmu volejbola vienība. Pirmajā mačā Jelgavas Sporta hallē pēc zaudēta pirmā seta apņēmīgā cīņā ar 3:1 izdevās pieveikt lietuviešu “Jonava KKSC-Achema” (ceturtajā setā 34:32). Otrā spēle Zemgales Olimpiskajā centrā pret “miLATss” pēc 27:29 pirmajā setā turpinājumā izvērtās ne tik veiksmīgi, un noslēgumā piekāpšanās daugavpilietēm ar 0:3.

“Pietrūka agresivitātes. Acīmredzot vakar daudz spēku atstājām. Šodien pēc smagākām epizodēm nespējām saņemties un izpildīt treneru norādījumus,” secināja iepriekšējā dienā ar 16 punktiem otrā rezultatīvākā komandas spēlētāja Madara Nemme (21 punkts Līvai Solai).

“Vakar bijām ar citādām emocijām, pirmajā mājas spēlē devāmies ar milzīgu azartu, ne par kripatiņu negribējām zaudēt,” atzina arī pirmo gadu komandā spēlējošā Līga Plāte. Iespējamie faktori, kas ietekmējuši noskaņojumu zaudētajā mačā, viņasprāt, bija vairāki, tostarp arī plašā un neierastā ZOC halle.

Iepriekš LLU vienībā Nacionālajā līgā spēlējusī “Jelgava/LLU” komandas debitante atzīst, ka jaunajā kolektīvā iejutusies labi. “Protams, ir savādāk – treneru metodes, spēles gaita citāda, līmenis Baltijas līgā augstāks, bet man patīk,” teic Līga.

Līdz ar jau minētajām laukumā cīnījās un mačā pret daugavpilietēm visvairāk punktu (11) guva Ilona Cehanoviča, Simona Rozīte, Jana Bērziņa, Alise Švarca un libero Keisija Dīna Hausmane, bet no skatītāju tribīnēm, “auklēdamas” savas visai nopietnās pleca traumas, spēli vēroja pērnās sezonas komandas līderes Kristīne Dzierkale un Linda Liniņa.


Foto: Eva Pričiņa