ZZ.lv ARHĪVS

Pie Jelgavas 5. vidusskolas izbūvēts stāvlaukums

zz.lv

2018. gada 12. novembris 20:26

352
Pie Jelgavas 5. vidusskolas izbūvēts stāvlaukums

Noslēgusies stāvlaukuma izbūve pie Jelgavas 5. vidusskolas, informē pašvaldība. Izbūvēts publiski pieejams automašīnu stāvlaukums ar betona bruģakmens segumu, kurā iespējams novietot 45 automašīnas (divas vietas paredzētas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām).

Stāvlaukumā var iebraukt no Aspazijas ielas puses gan pa iepriekšējo, gan jaunizbūvēto iebrauktuvi. Demontēts žogs, kas atradās gar Aspazijas ielu, un izveidots jauns žogs tuvāk skolas ēkai, kā arī pārcelti vārti iebraukšanai skolas teritorijā un izbūvēti papildu vārtiņi gājējiem nokļūšanai skolas teritorijā.

Lietusūdens novadīšanai tiks izmantotas mūsdienu tehnoloģijas – zaļie risinājumi. Izveidota ievalka gar Aspazijas ielu, ievalkas konstrukcijā – desmit un 26 centimetru biezumā nedrenējošs grunts un drenējoša materiāla slānis. Šāda konstrukcija ļauj izfiltrēt stāvlaukumā nonākušo ūdeni, bet nepieļauj tā tālāku nokļūšanu grunts slāņos. Zem nobrauktuves uz skolu izbūvēta caurteka un gūlija.

Stāvlaukuma apzaļumošanai iestādītas astoņas parastās kļavas un 52 krūmi. Izbūvēts apgaismojums – septiņas jaunas laternas.

Automašīnu novietošana stāvlaukumā tiek organizēta ar ceļa zīmēm, kas nosaka stāvēšanas laiku – darba dienās no pulksten 7 līdz 19 automašīnas drīkst atstāt uz divām stundām. Stāvlaukuma daļa tuvāk Aspazijas ielai paredzēta automašīnu novietošanai tikai ar 5. vidusskolas atļaujām, ierobežojuma darbības laiks ir darba dienās no pulksten 7 līdz 19. Pārējā laikā stāvlaukumu var izmantot bez ierobežojumiem.


Foto: zz.lv